Apple a lansat iOS 9.2 beta 4 pentru dezvoltatori și utilizatori

0
998

Compania Apple a lansat iOS 9.2 beta 4 pentru dezvoltatori și utilizatorii înscriși în programul Apple Software Beta, cu scopul de a testa noua versiune de iOS pe propriile dispozitive iPhone, iPad și iPod touch. Noua actualizare beta vine la numai o săptămână distanță de ultima, la o lună de data lansării versiunii finale de iOS 9.1, și numai trei săptămâni distanță de lansarea primei versiuni de iOS 9.2 beta. Aidoma iOS 9.1, iOS 9.2 reprezintă o actualizare majoră adusă de către Apple iOS 9 și urmează să fie lansat în variantă finală în săptămânile care urmează.

Noua versiune de iOS 9.2 este disponibilă sub forma unei actualizări ce poate fi descărcată atât din Configurări>General>Actualizare software (de către dezvoltatori și utilizatorii înscriși în programul Apple Software Beta), cât și de pe Apple Developer Center (doar de către dezvoltatori). Noua versiune beta de iOS este însoțită și de o versiune beta nouă de Xcode 7.2.

Versiunile beta anterioare de iOS 9.2 introduceau modificări în Safari View Controller, care reprezintă o fereastră Safari pe care o utilizează majoritatea aplicațiilor pentru iPhone și iPad la deschiderea paginilor web. Începând de acum, Safari View Controller acceptă extensii de acțiune de la terți, permițând accesarea, de exemplu, a extensiei aplicației 1Password cu scopul de a auto-completa o parolă pe un site web accesat. În plus, fereastra a primit opțiunea de a reîncărca, conținut fără instrumentele de blocare a conținutului prin apăsarea îndelingă a butonului „Reîncărcați” și acceptă începând de acum opțiunea de solicitare a versiunilor web a unui anume site web. iOS 9.2 beta 2 introducea pentru acest Safari View Controller opțiunea de a-l închide printr-o glisare din marginea ferestrei.

Alături de noutățile oferite pentru Safari View Controller, iOS 9.2 introducea compatibilitate cu o anumită caracteristică de apelare Wi-Fi oferită de un operator de peste Ocean, precum și corecturi de erori pentru Portcheiul iCloud, sincronizarea și asocierea Apple Watch, calitatea audio la difuzarea pe sistemele stereo și nu numai. În plus, putem menționa introducerea de către iOS 9.2 a unei noi limbi în care se poate comunica, cu Siri: limba arabă.

Momentan nu se cunosc noutăți semnificative introduse de către Apple în iOS 9.2 beta 4, însă de îndată ce ele vor apărea, noi vă vom anunța printr-o actualizare a acestui articol.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.