Compania Apple a lansat prima să aplicație importantă pentru dispozitivele cu sistemul de operare Android, o aplicație care marchează extinderea platformei Apple Music la telefoanele și tabletele care rulează sistemul de operare Google. Prin intermediul aplicației Apple Music beta disponibilă în Magazin Google Play, orice utilizator care deține un dispozitiv Android ce rulează versiunea 4.3 (sau o versiune ulterioară a sistemului de operare) va putea să se aboneze la serviciul de streaming al companiei Apple, să asculte postul de radio live Beats 1, să primească recomandări de muzică bazate pe preferințele sale și să se conecteze cu artiștii pentru a vedea ultimele postări ale acestora.
Noua aplicație pentru Android este disponibilă în toate țările în care este disponibil și Apple Music pentru iPhone și iPad, cu excepția Chinei – ceea ce înseamnă deci că va putea fi descărcată și de către utilizatorii cu terminale Android din România. La fel ca și în cazul Apple Music pentru iOS, versiunea pentru Android le oferă tuturor utilizatorilor acces gratuit la serviciul de muzică Apple o perioadă de trei luni, după care, dacă vor dori să se bucure de aproape toată muzica disponibilă pe iTunes Store, aceștia vor trebui să se aboneze. Prețul unui abonament, pentru România, rămâne neschimbat comparativ cu prețul plătit de utilizatorii de iPhone, iPad, Mac sau PC. Prin urmare, pentru un plan Individual, un utilizator va trebui să plătească 4,99 € / lună, în timp ce pentru un plan Familial, prețul se va ridica la 7,99 € / lună (acesta oferă posibilitatea de a folosi serviciul de pe maxim șase dispozitive conectate la conturi diferite).
Designul aplicației Apple Music pentru Android este unul similar versiunii pentru iOS, problema fiind aceea că aplicația este încă în stadiul beta, deci de testare. Prin urmare, această aplicație nu oferă încă posibilitatea de a accesa videoclipurile pieselor, precum nici opțiunea de a încheia un abonament familial din aplicație, însă trebuie știut faptul că acestora li se mai pot adăuga și diferite erori sau probleme ce pot afecta experiența utilizatorilor. În cazul utilizatorilor ce doresc un abonament familial, trebuie știut faptul că acest plan va trebui, cel puțin deocamdată, achiziționat de pe un dispozitiv iOS și folosit același cont de pe care s-a achiziționat pentru logarea în aplicația Apple Music pentru Android.
Cu toate problemele specifice unei aplicații beta, Apple Music pentru Android este, potrivit Apple, la fel de complexă și inteligentă ca și versiunea pentru iOS, OS X sau Windows, oferind utilizatorilor conținut recomandat pe baza preferințelor sau ales de persoane din industria muzicii și organizat în funcție de gen, artist și nu doar. Apple Music este totodată o aplicație nativă pentru Android, utilizatorii familiarizați cu acest sistem de operare fiind automat obișnuiți cu modul în care vor putea fi accesate anumite caracteristici grație pictogramelor și a altor elemente de design folosite de Google în sistemul său de operare și diferite de cele din iOS, spre exemplu.
Vorbind despre noua aplicație, Eddy Cue, vicepreședinte executiv pentru serviciile Apple, a declarat că noua aplicație pentru Android a fost creată de către gigantul american din dorința să de a le oferi utilizatorilor o modalitate de a se bucura de muzică „indiferent unde s-ar afla și ce produse ar utilizat”. Prin Apple Music, Apple vrea ca „oricine din lume” să poată experimenta muzica și caracteristicile oferite de acest serviciu, aplicația pentru Android ajutând-o să câștige utilizatori noi în acele zone în care sistemul de operare al Google este (mult) mai popular decât iOS.
Apple Music nu este prima aplicație Apple pentru Android, însă de departe este cea mai importantă. Înainte gigantul american a lansat o aplicație „Migrare la iOS”, care le oferă utilizatorilor o modalitate simplă de a transfera datele de pe vechiul telefon sau tabletă cu Android pe noul iPhone sau iPad. Ulterior, gigantul american a mai lansat o aplicație Beats Pill+, pentru controlarea de la distanță a difuzorului cu același nume, chiar și de pe telefoanele ori tabletele cu Android. Interesant este faptul că aceste aplicații Apple pentru Android au sosit în ultimele două luni, ceea ce ne sugerează dorința gigantului american de a migra încet și către ecosistemul celor de la Google, după ce foarte mulți ani l-au ignorat complet.
Așadar, dacă ai un telefon cu Android 4.3 sau ulterior vei putea descărca de îndată Apple Music. Dimensiunea aplicației este de numai 29MB.
- Apple Music pentru Android – Gratis – Descarcă acum din Magazin Google Play
Avand in vedere ca ofera 3 luni gratuitate merita incercat serviciul de streaming. 22 de lei lunar mi se pare destul de ok insa la cati bani face Apple putea fi un 2.5 euro lunar iar celalalt tip de abonament undeva pe la 5 euro.