Caracteristicile noi incluse de către Apple în iOS 9 i-au convins fără doar și poate pe mulți dintre utilizatorii de iPhone și iPad să facă actualizarea la cea mai recentă versiune a sistemului de operare. Atât de mulți încât la nici o săptămână de la lansarea versiunii publice de iOS 9, rata de adopție a atins o cifră impresionantă, conform Apple.

Gigantul american a anunțat că iOS 9 reprezintă actualizarea de software cel mai rapid adoptată din istorie, nu mai puțin de 50% dintre dispozitivele cu iOS active rulând-o deja. Măsurătorile au fost efectuate pe App Store în ziua de 19 septembrie, la numai trei zile de la lansarea versiunii finale a iOS 9.

Într-un comunicat de presă emis de către Apple în această după-amiază pentru a anunța lansarea iPhone 6s și a iPhone 6s Plus, care va avea loc vineri, șeful diviziei de marketing din cadrul Apple a anunțat că iOS 9 este pe punctul de a fi descărcat de mai mulți utilizatori decât orice altă versiune de iOS lansată până acum. El a anunțat, de asemenea, că răspunsul pieței la iPhone 6s și iPhone 6s Plus a fost „incredibil de pozitiv”, fără a se referi însă un număr exact de unități precomandate.

Răspunsul clienților la iPhone 6s și iPhone 6s Plus a fost incredibil de pozitiv și suntem nerăbdători să punem cele mai avansate iPhone-uri de până acum în mâinile clienților, începând cu vinerea aceasta. iOS 9 se bucură de asemenea de un start uimitor, fiind pe punctul de a fi descărcat de mai mulți utilizatori decât oricare alt software lansat în istoria Apple.

În ceea ce privește lansarea iPhone 6s și iPhone 6s Plus trebuie menționat că astăzi stocurile de iPhone 6s s-au epuizat, ceea ce înseamnă că unitățile precomandate online, cu sau fără ridicare din magazine, vor ajunge abia spre sfârșitul lunii sau începutul lunii viitoare. Stocurile de iPhone 6s Plus erau demult epuizate, însă în cazul ambelor modele trebuie menționat că Apple va avea stocuri separate în ziua lansării (25 septembrie), oferind utilizatorilor posibilitatea de a sta la coadă pentru a-și cumpăra modelul de iPhone dorit.

În ceea ce privește iOS 9, trebuie să spun că succesul de care se bucură la numai câteva zile de la lansare nu are de ce să surprindă, în condițiile în care este prima versiune majoră de iOS care a putut fi testată încă din faza beta chiar și de către public. Ori asta înseamnă că un număr foarte mare de persoane au putut instala pe propriile iPhone-uri și iPad-uri noua versiune de iOS cu mult timp înainte ca ea să fie disponibilă în variantă finală, așa că s-a ajuns la o rată de adopție foarte mare, teoretic într-un timp foarte scurt (de fapt, Apple nu a inclus în statisticile sale de până acum rata de adopție a iOS 9).

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.