Apple TV 4 a fost desfăcut – iată ce ascunde la interior și de ce este mai înalt decât modelul anterior

0
1394

Cu toate că mai sunt câteva săptămâni până când noul Apple TV 4 va începe să fie comercializat de către Apple, compania americană le-a oferit dezvoltatorilor posibilitatea de a câștiga câteva sute de unități cu scopul de a testa noile aplicații pentru micul dispozitiv, așa că acum noi avem ocazia de a vedea o prima dezasamblare a unui Apple TV. Cei de la iFixit sunt autorii acestei dezasamblări a Apple TV 4, care ne oferă o imagine mai apropriată asupra componentelor pe care noul dispozitiv le ascunde la interior și printre care se numără cipul Apple A8, stocarea flash, o sursă de energie redesenată cu radiator mai mare și nu numai. În plus, aceștia au demontat și telecomanda Siri care însoțește noul Apple TV și pe care utilizatorii o vor folosi pentru a controla dispozitivul.

Sub „capotă”, noul Apple TV ascunde un cip Apple A8 pe 64 de biți cu 2 GB de RAM SK Hynix LPDDR3, un controler de memorie Apple personalizat, stocare flash NAND Sk Hynix, un modul Wi-Fi Universal Scientific Industrial și un controler USB 2.0 SMSC la 10/100 Ethernet.

Separat de aceste componente cât se poate de importante, dezasamblarea efectuată de către iFixit ne arată și motivul pentru care Apple TV 4 are o carcasă aproape dublu de înaltă comparativ cu Apple TV 3 (și asta în ciuda faptului că aspectul exterior a rămas neschimbat). Includerea de către Apple a unui ventilator de dimensiuni mai mari a impus fără doar și poate creșterea în dimensiuni a micului dispozitiv, el fiind necesar și datorită noii surse de 12V (la 0,917A), care este mult mai mare comparativ cu sursa Apple TV 3 de 3,4 V la 1,75A.

În ceea ce privește telecomanda Siri, aceasta ascunde la interior un MCU ARM Cortex-M3 de consum redus, radio Bluetooth Qualcomm CSR1010, procesor de semnal digital de consum redus Texas Instruments, același controler de ecran tactil folosit și în iPhone 5s/5c, o baterie de 410mAh și câteva alte cipuri.

Scorul de reparare primit de Apple TV de la iFixit a fost de 8 din 10, unde 10 este cel mai simplu de reparat. Motivul pentru care Apple TV a primit acest scor este numărul mic de componente, sursa de energie înlocuibilă și folosirea unor șuruburi Torx standard. Mai multe informații despre cum se poate desface și repara noul Apple TV sunt disponibile pe site-ul iFixit.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.