Apple a lansat OS X 10.11 El Capitan pentru toți utilizatorii

0
1462

A sosit momentul pe care milioane de posesori de Mac l-au așteptat o vară întreagă. OS X 10.11 El Capitan a fost lansat de către Apple și poate fi descărcat în varianta finală de către toți utilizatorii care dețin un Mac compatibil cu această versiune a sistemului de operare. Vorbim despre o actualizare de OS X care a trecut prin opt versiuni beta și una Golden Master și pe care Apple o oferă gratuit tuturor utilizatorilor posesori de Mac.

Noua versiune majoră de OS X este, desigur, recomandată tuturor utilizatorilor cu Mac-uri compatibile, însă în orele de după lansare s-ar putea să nu apară pe toate computerele, în condițiile în care ea este în curs de distribuire. Utilizatorii pot căuta noua versiune a sistemului de operare și descărca de pe Mac App Store (secțiunea actualizări), aproape 9 GB liberi pe disc fiind necesari pentru a putea instala actualizarea pe propriul computer. Iar dacă nu veri să cauți actualizarea prin Mac App Store, atunci urmează linkul direct de mai jos pentru a accesa pagina de unde poți descărca OS X 10.11 El Capitan gratis:

OS X 10.11 El Capitan este o versiune de OS X construită practic pe fundamentul OS X 10.10 Yosemite – așa cum sugerează și denumirea -, Apple concentrându-se în special pe îmbunătățirea experienței utilizatorilor și performanțelor sistemului de operare. Experiența utilizatorilor va fi îmbunătățită prin diferite caracteristici noi sau actualizate, cum ar fi noul font San Francisco ce face textele mai lizibile, Mission Control-ul actualizat, noua vizualizare divizată ce permite afișarea simultană, pe ecranul întreg, a două aplicații, o căutare Spotlight mai inteligentă și câteva funcționalități noi incluse în Safari, Mail, Notițe, Hărți și Poze. Performanțele vor fi îmbunătățite grație modificărilor ce vor face ca rularea unor aplicații și procese să fie mai rapidă – mai ales mulțumită tehnologiei Metal.

OS X 10.11 El Capitan este compatibil cu aceleași modele de Mac care acceptau și OS X 10.10 Yosemite și chiar OS X 10.9 Mavericks, însă înainte de a-l putea instala va trebui să te asiguri că Mac-ul tău rulează cel puțin OS X 10.6.8 Snow Leopard. Toate modelele de Mac compatibile cu OS X 10.11 El Capitan sunt listate mai jos:

  • iMac (Mid-2007 sau ulterior)
  • MacBook (13 inch din Aluminiu, Late 2008), (13 inch, early 2009 sau ulterior), (12 inch cu ecran Retina, începutul anului 2015 sau ulterior)
  • MacBook Pro (13 inch, mid-2009 sau ulterior), (15 inch mid/late 2007 sau ulterior), (17 inch, late 2007 sau ulterior);
  • MacBook Air (Late 2008 sau ulterior)
  • Mac mini (Early 2009 sau ulterior);
  • Mac Pro (early 2008 sau ulterior);
  • Xserve (early 2009)

Desigur, înainte de a efectua actualizarea la OS X 10.11 El Capitan ar fi recomandat să efectuați un backup Mac-urilor, deoarece pot surveni erori neașteptate care să cauzeze chiar și pierderea datelor (în situații foarte rare).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.