Apple a lansat o actualizare pentru Xcode ce va permite reduerea dimensiunii aplicațiilor pentru iPhone și iPad

0
505

Compania Apple a lansat la începutul acestei săptămâni versiunea 7.0.1 a programului Xcode, iar potrivit notițelor lansării, noua versiune a lui include corecturi pentru erorile legate de caracteristica „efilare aplicații”, introdusă în iOS 9 și Xcode 7.

Săptămâna trecută compania Apple a început să îi notifice pe dezvoltatori că felierea aplicațiilor, un mecanism al efilării aplicațiilor, este indisponibil pentru aplicațiile iOS 9 din cauza unei probleme cu backupurile iCloud. Aparent actualizarea adusă Xcode rezolvă unele dintre erorile care preveneau folosirea „felierii” aplicațiilor de către dezvoltatori.

Efilarea aplicațiilor a fost creată pentru a reduce dimensiunea aplicațiilor pentru iPhone și iPad, ajutând utilizatorii să salveze spațiu important pe dispozitivele cu iOS. Prin mecanismul „feliere aplicații”, dispozitivele iOS descarcă numai articolele unei aplicații care sunt create pentru ele, lăsându-le deoparte pe celelalte. Spre exemplu, un iPhone 6s Plus va descărca numai fișierele aplicației care sunt adresate iPhone 6s Plus, ignorându-le pe cele adresate iPad sau dispozitivelor iPhone mai mici sau vechi. Astfel, se vor reduce numărul de articole descăcate, iPhone-urile, de exemplu, nemaifiind aglomerate cu ilustrații de dimensiuni mari pentru iPad.

Un alt mecanism al efilării aplicațiilor sunt resursele la cerere, care le permit aplicațiilor iOS să descarce conținut de pe iCloud, numai atunci când este necesar. Astfel, un joc cu 100 de nivele, spre exemplu, ar putea să nu descarce nivelele 30-40 până când utilizatorul nu ajunge la nivelul 20, eliminând, din acel punct, nivelele 1-10. Aceste resurse la cerere, la rândul lor, vor reduce dimensiunile aplicațiilor și nu le vor mai lăsa să ocupe atât de mult spațiu pe terminalele noastre, după instalare.

Așadar, grație acestei actualizări lansate de către Apple pentru Xcode dezvoltatorii vor putea implementa în aplicațiile proprii una dintre cele mai importante caracteristici ale iOS 9, iar noi în curând ne vom bucura de aplicații mai mici și deci mai mult spațiu de stocare liber pe dispozitivele noastre.

Pentru a face actualizarea la versiunea 7.0.1 a aplicației Xcode va trebui să accesați App Store>Actualizări>Actualizare. Aplicația poate fi descărcată gratuit de pe App Store urmând linkul de mai jos:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.