Fișierele cuprinse în interiorul OS X 10.11 El Capitan ne indică faptul că viitorul iPad mini 4 va accepta caracteristica Vizualizare Divizată din iOS 9, sugerându-ne deci că va avea caracteristici similare actualului iPad Air 2 (deocamdată singurul model de iPad care a fost anunțat de Apple că va accepta respecitva caracteristică). Dezvoltatorul de aplicații Hamza Sood a descoperit într-un fișier din interiorul aplicației Safari 9 (OS X 10.11 El Capitan) un iPad mini cu două aplicații care rulează în paralel, ilustrația descriind practic modul în care funcționează caracteristica Vizualizare Divizată din iOS 9.

Modul design responsive, care le oferă dezvoltatorilor o modalitate de a testa diferite șabloane în Safari 9, permite, de asemenea, simularea vizualizării divizate pe un „iPad mini 3”. Interesant este că iPad mini 3 nu acceptă în momentul de față caracteristica Vizualizare divizată a iOS 9 (și probabil nici nu o va accepta ținând cont de hardware), confirmând astfel că Apple lucrează la un nou model de iPad mini, mai potent.

iOS 9 introduce trei noi caracteristici menite să îmbunătățească multitaskingul pe iPad. Dintre acestea, „imagine în imagine” și „glisați peste” sunt disponibile  pe iPad Air, iPad Air 2, iPad mini 2 și iPad mini 3, iar vizualizarea divizată (ce permite folosirea simultană a două aplicații) este disponibilă numai pe iPad Air 2. Ținând cont de faptul că iPad Air 2 este de departe mult mai potentă decât toate celelalte modele de iPad, iar această caracteristică are nevoie de ceva resurse hardware pentru a rula fluid, se prea poate ca viitorul iPad mini, dacă o va accepta, să aibă un hardware similar iPad Air 2 (procesor Apple A8X cu 2 GB de RAM).

iPad mini 4 urmează să fie lansat, potrivit ultimelor zvonuri, pe 9 septembrie, alături de iPhone 6s și Apple TV 4.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.