Apple a început deja să testeze iOS 9.1

0
828

Deși mai este încă de așteptat ceva vreme până când versiunea finală de iOS 9 să poată fi instalată pe orice iPhone, iPad și iPod touch compatibil, compania Apple se pare că a început să testeze iOS 9.1. Potrivit datelor de analiză a traficului publicate de MacRumors, în ultimele două săptămâni ale lunii iulie, angajații companiei Apple au început să testeze mai intens noua versiune de iOS. Site-ul web respectiv a înregistrat în perioada respectivă trafic important de pe dispozitive cu iOS 9.1 ce foloseau IP-uri Apple.

Se pare că de la ultima parte a lunii anterioare, angajați ai companiei Apple au început să testeze pe iPhone și iPad iOS 9.1. Interesant este că, cel puțin în ce privește strict site-ul în cauză, traficul înregistrat de pe dispozitive cu iOS 9.1 a crescut considerabil în ultimele zile ale lunii iulie și scăzut brusc în august, sugerându-ne astfel că după câteva zile de testare a noii versiuni de iOS, angajații companiei americane au revenit la pregătirea iOS 9 pentru lansarea publică ce va avea loc probabil la jumătatea lunii viitoare.

Dar mai interesant de atât este că majoritatea vizitelor primite de acel site au venit de pe iPad sau iPad mini, dar și de pe un dispozitiv Apple de mărimea iPhone 6 Plus. Asta ne poate indica, de ce nu, că noua versiune de iOS este testată de pe dispozitive nelansate, cum ar fi iPad mini 4 sau iPhone 6s Plus. În plus, din câte se pare au fost înregistrate vizite din iOS 9.1 de pe o tabletă cu rezoluția de 2732 pe 2048 pixeli. După cum probabil știați deja, niciuna dintre tabletele Apple actuale nu are un ecran cu această rezoluție și se prea poate să vorbim despre mult-așteptatul iPad Pro al cărui ecran se zvonea că va avea rezoluția mai sus menționată.

De fapt, iOS 9.1 ar putea să fie o actualizare de iOS care să aducă, pe lângă unele caracteristici noi și corecturi, compatibilitate cu noi produse, cum ar fi iPad Pro și iPad mini 4. Cel puțin compania Apple așa a procedat anul trecut, lansând iOS 8.1 chiar înaintea comercializării iPad Air 2 și a iPad mini 3.

Iar dacă vă întrebați când va fi lansat iOS 9.1 pentru toți utilizatorii, ei bine ar fi cam dificil de estimat în condițiile în care Apple nu a anunțat nici măcar data de lansare a iOS 9. Totuși, raportându-ne la anul trecut, se poate ca această versiune de iOS să fie disponibilă la finele lunii octombrie sau începutul lunii noiembrie, în funcție de data lansării iPad Pro și a celorlalte modele de iPad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.