Așa cum era de așteptat, din motive ce țin de concurență, compania Apple nu a anunțat numărul de unități de Apple Watch vândute în cursul celui de-al doilea trimestru fiscal al anului 2015. Cu toate acestea, directorul general al companiei americane, Tim Cook, a vorbit puțin, în cadrul teleconferinței organizată azi-noapte cu scopul de a prezenta rezultatele financiare pe T2 2015, despre succesul pe care l-a avut ceasul inteligent de la lansare și până acum. Potrivit acestuia, vânzările de Apple Watch au depășit așteptările companiei americane și până la finele trimestrului respectiv cererea de pe piață a depășit capacitatea de producție a fabricilor partenere ale companiei americane.

Tim Cook a mai indicat faptul că vânzările de Apple Watch în primele nouă săptămâni de disponibilitate au fost mai mari decât vânzările primelor modele de iPhone și iPad, iar acest lucru este mai mult sau mai puțin surprinzător. Mai mult, el a spus că vânzările de Apple Watch din luna iunie au fost mai mari decât cele din mai și aprilie, dezmințind zvonurile potrivit cărora cererea de ceasuri Apple a scăzut începând cu a șasea lună din acest an.

În ciuda faptului că nu a făcut vorbire despre numărul total de Apple Watch-uri vândute în trimestrul încheiat la 30 iunie, compania americană a inclus veniturile generate de acesta în categoria „Alte produse”, din care mai fac parte și iPod, Apple TV și accesorii precum căștile Beats. Această categorie a generat companiei americane venituri de 2,6 miliarde de dolari în T2 2015, cu mult mai mult decât cele 1,7 miliarde de dolari generate în T2 2014. Astfel, am putea spune că Apple Watch a generat diferența de 900 de milioane de dolari venituri de la un an la altul. Dar ar fi greșit complet, spune Tim Cook, care afirmă că nu putem face această scădere și trage concluzia că rezultatul reprezintă de fapt veniturile generate de Apple Watch întrucât sunt și alți factori ce trebuiesc luați în considerare, cum ar fi vânzările de iPod și accesorii în declin față de anul trecut – și care sunt incluse în aceeași categorie ca și Apple Watch. Ceea ce vrea el să spună este că Apple Watch a generat de fapt venituri mai mari de 1 miliard de dolari în perioada aprilie-iunie și se estimează că ar fi vorba chiar despre 1,4 miliarde de dolari. Or asta ar însemna că Apple a vândut peste 3 milioane de unități de Apple Watch în trimestrul anterior.

Separat de „veștile foarte bune” despre vânzările Apple Watch, directorul companiei americane a mai declarat că Apple este încântată de evoluția ceasului pe termen lung. El a spus că deja sunt disponibile peste 8.500 de aplicații pentru ceas și că în toamnă Apple va lansa watchOS 2 care va aduce utilizatorilor o experiență îmbunătățită și datorită aplicațiilor native.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.