Apple a negociat cu Bayerische Motoren Werke (BMW) folosirea platformei modelului i3 dezvoltat de către producătorul german de autoturisme, motociclete și motoare, cu scopul ca gigantul american să dezvolte pe ea un autoturism electric propriu, al cărui nume de cod este „Project Titan”. Informația vine de la surse apropriate discuțiilor ce au vorbit cu revista germanî Manager Magazin.

Compania Apple a fost interesată de structura BMW i3, care este un mic hatchback ce are o celulă de siguranță a habitaclului creată în întregime din fibră de carbon. Astfel, gigantul american a început negocierile cu producătorul bavarez încă din toamna anului trecut, Tim Cook, directorul general, și alți oficiali Apple călătorind la fabrica BMW din Leipzig, Germania, pentru a vedea cum decurge producția autoturismului i3. Interesant este că aceste discuții nu au durat foarte mult, cele două companii rupând legătura înainte de a începe să avanseze negocierile pentru ca Apple să își poată dezvolta o mașină pe platforma i3.

Aceasta nu este prima dată când se zvonește că Apple și BMW colaborează la producerea unei mașini. În luna martie o altă revistă germană susținea că cele două companii au purtat negocieri pentru a transforma i3 într-un „Apple Car”, însă BMW a negat acele informații la câteva ore după apariția lor.

Interesul tot mai mare al Apple pentru industria auto este deja arhicunoscut, mai ales că gigantul din Cupertino a angajat în ultimele luni numeroase persoane cu experiență multă în industria auto. Zvonuri apărute până acum sugerau lansarea de către Apple a unui autoturism electric în anul 2020, însă momentan nu se știe dacă proiectul la care lucrează va deveni vreodată realitate.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.