Au trecut aproape 3 ani de când Apple nu a mai lansat niciun produs nou din gama iPod și probabil că nu mai este pentru nimeni de mirare faptul că vânzările au scăzut constant de la un trimestru la altul. Din nefericire, Apple nu încearcă să „resusciteze” linia de produse care, alături de Mac, a ajutat-o să aducă în anul 2007 lumii întregi cel mai de succes produs al său – iPhone, iar săptămâna aceasta a făcut un nou pas înspre retragerea completă de iPod de pe piață.

După actualizarea paginii principale a Apple.com, ce a venit ca urmare a anunțării iOS 9, OS X El Capitan, watchOS 2 și Music, compania americană a retras din bara site-ului meniul iPod, care stătea acolo de peste 13 ani. Acesta, împreună cu meniul iTunes, au fost înlocuite cu un buton Music ce duce vizitatorii într-o nouă pagină a site-ului. Ei bine, această pagină promovează în primul rând Apple Music, serviciul de streaming audio revoluționar ce a fost prezentat luni, apoi aduce aminte lumii de existența iTunes, pentru ca la final să aibă o mică secțiune iPod. Făcând clic pe butonul „Citește mai multe despre iPod”, vei fi redirecționat către pagina http://www.apple.com/ipod/, pagină pe care o accesai până acum mai rapid, grație butonului iPod. Aceasta a fost și ea reorganizată, afișând – de sus în jos – iPod touch, iPod nano și iPod shuffle. Interesant este că în partea de jos a acestei pagini este menționat și Apple TV – un alt produs care așteaptă de peste 3 ani o actualizare, dar al cărui viitor sună mai promițător decât cel al iPod (ținând cont de zvonurile ce anunță lansarea anul acesta a Apple TV 4).

Vânzările iPod au scăzut semnificaiv în ultimii ani, pe deoparte din cauza iPhone, care poate substitui fără porobleme orice iPod, și pe de altă parte din cauza companiei Apple care a încetat să mai promoveze acest produs și nu s-a obosit să mai lanseze vreun model nou. Ținând cont de această modificare, se prea poate ca Apple să renunțe complet la iPod pe viitor – mai ales că nu există zvonuri care să anunțe lansarea unor modele noi.

Site-ul Apple România, care este actualizat din an în Paște, include, deloc surprinzător, secțiunea iPod și pe pagina principală.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.