Iată care este opinia unui oficial Apple cu privire la iPhone de 16 GB și MacBook cu un singur port USB

0
458

La aproape două zile după conferința Apple de deschidere a WWDC 2015, vicepreședintele executiv al companiei americane și director al departamentului Marketing, Phil Schiller a participat la podcastul The Talk Show găzduit de jurnalistul John Gruber, via The Verge. În cadrul respectivului interviu, el a vorbit, printre altele, de câteva dintre deciziile Apple luate în ultimul timp, decizii, care au atras numeroase critici companiei americane. Printre acestea se numără decizia de a comercializa în continuare iPhone-uri de 16 GB, decizia de a compromite autonomia bateriei dispozitivelor în încercarea de a le reduce grosimea și decizia de a include un singur port USB în cel mai nou MacBook.

Gruber i-a sugerat lui Schiller că Apple ar trebui să lanseze terminale iOS care să aibă o capacitate de stocare mai mare în versiunea de bază, în condițiile în care stocarea de 16 GB oferită în standard pe iPhone 6 / 6 Plus este insuficientă ținând cont de dimensiunea aplicațiilor din ziua de astăzi. Phil Schiller nu i-a dat dreptate și a spus că servicii precum iCloud reduc din necesitatea unui spațiu de stocare mai mare întrucât ele permit stocarea documentelor, pozelor, videoclipurilor, melodiilor și nu numai, iar accesarea lor se face la fel de rapid ca și cum ar fi salvate local. Mai mult, el a adăugat că includerea unui iPhone cu capacitate de stocare de numai 16 GB ca și versiune de bază ajută compania Apple să economisească bani, pe care să îi folosească la utilizarea unor componente de top în alte părți ale dispozitivului, cum ar fi camera.

Adevărul este că orice ar spune Apple, utilizatorii au nevoie de mai mult spațiu de stocare întrucât iCloud nu este de niciun folos dacă oferă gratuit numai 5 GB (și știm foarte bine că puțini sunt aceia care plătesc pentru stocare suplimentară în cloud). Iar Apple știe bine acest lucru – altfel nu îmi explic de ce compania încearcă să reducă dimensiunea aplicațiilor de pe App Store cu caracteristici precum „efilarea aplicațiilor” (iOS 9) și de ce a redus la mai mult de jumătate dimensiunea actualizării iOS 9.

Atunci când a fost întrebat de relația dintre grosimea unui telefon și autonomia bateriei, și dacă menținerea grosimii actuale a dispozitivelor iOS ar permite includerea unor componente mai eficiente în privința consumului de energie și a unor baterii cu o capacitate mai mare, Phil Schiller a spus că Apple balansează corect cele două aspecte. El a indicat faptul că un dispozitiv mai gros și cu o baterie de o capacitate mai mare debine mai greu și durează mai mult să fie încărcat. Mai mult, el adaugă că Apple încearcă să nu facă niciun compromis atunci când creează un dispozitiv nou și consideră că gigantul american a făcut „alegeri grozave” până acum.

Trecând mai departe, vicepreședintele executiv al Apple a spus că a înțeles faptul că noul Macbook, care are un singur port USB Type-C și o tastatură diferită, nu este tocmai pentru oricine. Cu toate acestea, el a crede că Apple este compania care trebuie să lanseze dispozitive care să îi pună în valoare gândirea anticipativă, cum ar fi MacBook, care este un efort de a duce lumea într-un loc în care utilizatorii nu mai trebuie să pună lucruri în laptopurile lor. Schiller a adăugat că el vrea ca Apple ca Apple să fie îndrăzneață, să asume riscuri și să fie agresivă.

Întregul interviu nu este încă disponibil pentru revizionare, însă ar trebui să apară în curând pe site-ul Daring Fireball.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.