Apple urmează renunțe la butonul principal al dispozitivelor iPhone

0
794

După ce a eliminat comutatorul pentru modul mut/blocarea rotirii ecranului de pe iPad Air 2, compania Apple dorește să renunțe la un buton prezent încă de pe prima generație de iPhone. Un buton mult mai important însă decât este acel comutator pentru tablete. Este vorba despre emblematicul buton principal (Home) a cărui funcționalitate urmează să fie înlocuită de ecranul dispozitivului.

Site-ul web taiwanez DigiTimes scrie astăzi că Apple dezvoltă o soluție care să îi permită integrarea într-un singur cip atât a ecranului tactil cât și a driverelor pentru ecran. Cipurile de integrare a driverelor și ecranului tactil (TDDI) urmează să includă, de asemenea, senzori de identificare a amprentelor, probabil pentru a permite companiei să elimine cu totul butonul principal (care, începând cu iPhone 5s, îndeplinește și funcționalitatea de cititor de amprente). Potrivit surselor citate de publicația taiwaneză, noul cip va fi inclus – inițial, probabil – numai în iPhone.

TDDI este un nou avans în industrie, Synaptics fiind prima companie care a lansat o astfel de soluție la începutul acestui an. Synaptics a creat propriile cipuri TDDI care au integrată într-un singur loc tehnologia tactilă proprie cu tehnologia pentru ecran a unei companii Renesas SP Drivers, pe care a achiziționat-o recent. Interesant este că, potrivit unor zvonuri apărute anul trecut, Apple ar fi dorit să achiziționeze Renesas SP Drivers, însă în cele din urmă a achiziționat numai o parte din ea.

Achiziționțnd Renesas SP Drivers și creând propriile cipuri TDDI, Synaptics a sperat că o va determina pe Apple să fie din nou unul dintre clienții săi, însă iată că planurile companiei americane sunt diferite, ea dezvoltându-și acum o tehnologie proprie.

DigiTimes sugerează că soluția Apple ar putea conduce la eliminarea butonului principal tradițional din iPhone, probabil prin integrarea funcționalității sale în ecranul dispozitivului. Compania americană deține un brevet de invenție în care descrie această soluție de a renunța la emblematicul buton al iPhone, așa că nu este imposibil să credem spusele taiwanezilor.

Eliminând butonul principal și reorganizând puțin celelalte caracteristici de pe panoul frontal al iPhone, compania Apple va putea lansa în viitor dispozitive mai compacte sau cu ecrane mai mari, dar fără a crește în dimensiuni (adoptând, deci, o strategie similară cu alți producători din domeniu).

Important de specificat este că și dacă dezvoltă într-adevăr un cip TDDI, compania americană nu are cum să îl includă în iPhone 6s, pe care îl va lansa în toamna acestui an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.