Abonamentul Apple Music în România va începe probabil de la 4,99 €

0
1155

La începutul acestei săptămâni vă spuneam că aplicația Muzică din iOS 8.4 beta 4 confirmă lansarea Apple Music în România, dar și prețul abonamentelor atât pentru un singur utilizator, cât și pentru familii. Ei bine, între timp Apple pare să fi schimbat prețul abonamentelor Apple Music, cel puțin pentru utilizatorii din România.

Când au apărut mesajele de promovare a Apple Music în aplicația Muzică, cele două planuri: individual și familial aveau un preț lunar de 9,99 €, respectiv 14,99 €, el fiind prea mare în opinia multora dintre voi. Cu toate acestea, prețurile erau „normale” comparativ cu cele din SUA, unde Apple Music costă 9,99 $, respectiv 14,99 $ (ținând cont și de faptul că, în general, pentru țările din zona Euro, Apple numai schimbă moneda și nu face nicio conversie).

Totuși, în cele din urmă, Apple Music ar putea să coste în România mai puțin, mult mai puțin decât în SUA sau alte țări. Ceva mai devreme vă spuneam că aplicația Muzică permite căutarea melodiilor din catalogul Apple Music (printre care se numără și numeroase melodii românești), însă la ascultare apare un meniu de abonare. Ei bine, accesând acel meniu de abonare observăm că ni se va deschide o pagină cu planurile Apple Music, fiind afișate aceleași două ca și până acum, însă cu prețuri diferite. Așa cum se poate vedea în imaginile de mai jos (prima înregistrată în iOS 9, iar a doua în iOS 8.4 beta 4), prețurile celor două planuri sunt:

  • Individual: 4,99 €/lună (înainte era 9,99 €) – posibil să accesezi Apple Music numai de pe dispozitivele unui singur utilizator (deci, conectate la același ID Apple).
  • Familial: 7,99 €/lună (înainte era 14,99 €) – permite unui număr de 6 persoane (6 ID-uri Apple diferite) să acceseze serviciul, dacă utilizează Partajarea familială.

Aparent, abonamentele trebuiesc plătite numai după perioada de testare de trei luni (ca și până acum) și ele nu oferă nimic în plus sau în minus față de ce ofereau până acum (pur și simplu, prețul a fost redus).

Cum au mai rămas 10 zile până la lansarea serviciului, se poate să mai fie aduse schimbări în privința prețului pe care noi îl vom plăti pe abonamente, însă nu cred că ce vedem acum este o greșeală. De ce? Pentru că în mai multe țări de pe glob serviciul costă mult mai puțin ca și în SUA. În India, spre exemplu, utilizatorii plătesc numai 2 dolari (americani) pe Apple Music, așa că oricât de greu ar părea ca ceva să fie mai ieftin la noi decât la alții, serviciul Apple ar putea face o excepție.

Ori dacă va costa numai 4,99 €, Apple Music va fi în România mult mai competitiv chiar și în fața unor servicii de muzică intens promovate de operatorii de la noi, cum ar fi Zonga sau Deezer – totuși, nu cred că se compară ceea ce oferă Apple cu ceea ce oferă vreunul dintre aceste două servicii, așa că alegerea va fi simplă pentru utilizatori.

- Reclamă -