Apple își reînnoiește drepturile exclusive de a folosi aliaje de metal lichid

0
565
Cheita de scoatere a sertarului SIM al iPhone a fost produsa din metal lichid. Imagine via Intomobile.com

Apple și-a extins drepturile exclusive de utilizare în produsele comerciale a unui aliaj metalic pentru care a cumparat licențele în anul 2010 de la compania Liquidmetal Technologies. Tehnologia numită „metal lichid” se referă la un aliaj creat de doctorul Ataka Peker, care are o structură similară sticlei și care are avantajele de a fi flexibil și rezistent în timp. Potrivit unei documentații depuse depuse la Comisia pentru Operațiuni și Titluri din SUA, Apple își extinde drepturile cumpărate în 2010, reînnoite anul trecut și valabile până în luna februarie a acestui an, cu încă un an, 5 februarie 2016 fiind data la care ele vor trebui din nou reînnoite.

Cu toate că deține dreptul exclusiv de a implementa tehnologia metalului lichid în produsele sale, Apple a folosit-o, până acum, doar pentru a produce cheița de scoatere a sertarului SIM din generațiile anterioare de iPhone. Pe baza unor brevete înregistrate firmei americane, dar și a unor informații venite din interior, se zvonește că metalul lichid ar putea fi folosit de către Apple pentru a produce baterii, șuruburi și alte componente care alcătuiesc dispozitivele companiei.

Având în continuare planuri legate de metalul lichid, este posibil ca Apple să ințentioneze ca după ce vor perfecționa tehnologia și produce șuruburi și alte componente mici pentru dispozitive, să treaca și la utilizarea metalului lichid pentru carcasele mari ale iPhone, iPad sau chiar Mac.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.