Apple face un anunț important pentru toți cei care folosesc Beats Pill XL

0
831

Compania Apple a anunțat o rechemare a tuturor difuzoarelor Beats Pill XL datorată descoperirii posibilității ca, în cazuri rare, bateria lor să se supraîncălzească și să poată provoca incendii sau alte pagube materiale ori de altă natură. Și fiindcă ar putea să reprezinte un risc pentru utilizatori, iar siguranța clientului este „întotdeauna prioritatea de top atât a Apple, cât și a Beats”, compania americană a decis să recheme în mod voluntar acest produs.

Într-un comunicat de presă emis astăzi, Apple le recomandă tuturor utilizatorilor care au un difuzor Beats Pill XL în casă să înceteze să îl mai folosească și să urmeze procesul de returnare. În schimbul difuzorului trimis către Apple, surprinzător sau nu, compania nu va oferi un alt Beats Pill XL, deoarece, aparent, toate sunt afectate, ci un ramburs de 1.300 de RON (în România). Prețul este îndestulător, în condițiile în care actualmente, de la noi din țară, poți achiziționa un Beats Pill XL la prețul de 1.199 RON.

Programul se aplică numai la difuzoarele Beats Pill XL (pe care le puteți vedea și în imaginea de la începutul acestui articol), nu și la alte produse Apple sau Beats. Beats Pill XL a fost disponibil în 5 culori: nergu, alb, roz, titan și metallic sky.

Procesul de returnare a difuzoarelor este unul care se va desfășura exclusiv online, Apple recomandând utilizatorilor să nu încerce să meargă cu difuzorul într-un magazin care comercializează sau oferă asistență pentru produse Apple sau Beats. Pentru a returna produsul cu defect, utilizatorul va trebui să completeze un formular web la această adresă, iar apoi Apple îi va trimite un curier să preia difuzorul cu probleme. După ce difuzorul ajunge la compania Apple, în aproximativ 3 săptămâni cei 1.300 de RON ar trebui să fie returnați în contul completat în formular.

Potrivit unei comisii din SUA ce urmărește siguranța produselor, în perioada ianuarie 2014-iunie 2015 au fost comercializate în State aproximativ 220.000 astfel de difuzoare, iar în Canada aproximativ 11.000. Până acum, Apple ar fi primit 8 sesizări de la utilizatori ale căror difuzoare s-au supraîncălzit și care au provocat, în cazul unuia, arsuri la un deget, iar, în cazul altuia, arsuri pe masă.

Difuzoarele Beats Pill XL au fost anunțate de către Beats by Dr. Dre în luna noiembrie a anului 2013 și, desigur, Apple nu ezită să menționeze acest aspect în comunicatul de presă, evidențiind faptul că ea achiziționat compania Beats în 2014 (luna mai).

Programul se desfășoară și în România, returnarea făcându-se online, urmănd pașii menționați mai sus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.