Aplicația Mail din iOS 9 permite adnotarea rapidă a fișierelor atașate, salvarea lor în iCloud Drive și nu numai

0
937

Una dintre aplicațiile în care compania Apple continuă să facă îmbunătățiri cu fiecare actualizare majoră adusă iOS este Mail. iOS 9 nu este o excepție și chiar dacă Apple nu a menționat nimic în legătură cu funcționalitățile noi incluse în Mail, ele există, sunt cerute de ani buni de către utilizatorii de iPhone, iPad și iPod touch și sunt extrem de utile.

ios9 mailUna dintre cele mai semnificative caracteristici noi cuprinse în aplicația Mail din iOS 9 este Marcaj. În sfârșit, utilizatorii de iPhone și iPad vor putea să adnoteze fotografiile, PDF-urile și alte fișiere atașate direct din aplicația Mail, fără a mai fi nevoiți să piardă timpul inutil cu aplicații de la terți. Caracteristica de adnotare cuprinsă în aplicația Mail din iOS 9 este similară cu cea disponibilă încă de anul trecut pe OS X.

Atunci când ai primit într-un mesaj un fișier pe care trebuie să îl completezi, semnezi sau însemnezi rapid ori ai atașat unui e-mail nou un fișier ce trebuie editat, va trebui să ții apăsat degetul pe el pentru ca opțiunea Marcaj să fie afișată în meniul de partajare. Accesând-o, se va deschide o pagină nouă unde vei putea face însemnările dorite pe text. În iOS 9 beta 1 îți este permis să desenezi liber (cu linii de diferite grosimi și culori), să adaugi săgeți, să faci zoom pe o anumită porțiune de imagine, să adaugi texte (ale căror fonturi, dimensiuni și aranjare pot fi modificate) și să te semnezi. Da, în sfârșit poți să semnezi extrem de rapid orice contract (și nu numai), pe care îl primești în Mail și să îl trimiți înapoi, semnăturile tale fiind sincronizate cu cele de pe Mac.atasati fisier ios9 mail

Separat de această noutate ce permite marcarea imaginilor și a altor fișiere primite sau pe care le trimiți prin Mail, grație adăugării noii aplicații iCloud Drive, vei putea începând de acum să atașezi fișiere noilor mesaje sau să le salvezi rapid pe cele primite. Atunci când compui un e-mail nou poți să selectezi din meniul contextual Atașați un fișier pentru ca toate documentele și imaginile stocate de tine în iCloud Drive să fie afișate, iar tu să poți selecta fișierul dorit, simplu și rapid (n. până acum trebuia să accesezi aplicația unde era stocat fișierul și să îl atașezi de acolo într-un mesaj, nefiind posibilă atașarea mai multor fișiere la un e-mail). În cazul în care ai primit un document, o prezentare, o imagine sau un alt fișier într-un e-mail și trebuie/vrei să îl/o salvezi pe iCloud Drive, atunci iOS 9 permite și acest lucru, meniul de partajare permițând salvarea în iCloud a oricărui fișier primit prin e-mail.

În plus, aplicația Mail include în iOS 9 și alte îmbunătățiri. Spre exemplu, ea va fi capabilă să extragă din context informații legate de contacte sau date calendaristice, pentru a-ți sugera adăugarea unui contact nou sau chiar pentru a-ți spune cine te sună (dacă este un număr pe care nu îl ai în Contacte), respectiv pentru a-ți sugera adăugarea în Calendar a unui eveniment nou. Mai mult, câmpul de căutare al acestei aplicații a fost îmbunătățit în sensul că acum divizează rezultatele căutărilor tale în Persoane, Subiecte și Cutii poștale.ios9 mail

Așadar, iOS 9 pregătește o serie de surprize utilizatorilor care folosesc aplicația Mail, îmbunătățind experiența de utilizare.

- Reclamă -