Incendiu la o clădire Apple din Mesa, Arizona

0
268

O clădire imensă a companiei Apple din Mesa, Arizona, care a fost achiziționată în urma încheierii parteneriatului de anul trecut cu GT Advanced (companie care, între timp, a intrat în insolvență), a luat foc în cursul nopții trecute. Potrivit televiziunilor locale, echipe de pompieri din din Mesa, Gilbert și Superstition Fire au reușit după 35 de minute de luptă cu focul să stingă incendiul izbucnit în zona acoperișului clădirii.

Din fericire, în urma incendiului nimeni nu a fost rănit, echipele de pompieri reușind să îl localizeze și oprească înainte ca el să se extindă sau să pătrundă în interiorul clădirii unde lucrau mai multe persoane. Din primele cercetări făcute de echipele de intervenție reiese că incendiul a izbucnit de la panourile solare situate pe acoperișul clădirii, iar imaginile filmate din elicopter confirmă această ipoteză, în condițiile în care cele mai afectate par să fi fost câteva zeci de panouri (de pe o zonă destul de restrânsă a clădirii). În plus, incendiul s-a extins și la o conductă situată în apropriere și a afectat suprafața câtorva dintre panourile (sandwich) de pe acoperiș.

Pompierii care au intervenit la stingerea incendiului au oferit detalii precise cu privire la localizarea clădirii, iar din acestea reiese că este vorba despre una dintre fostele clădiri ale GT Advanced, care a fost preluată de către Apple. Aici gigantul american anunța la începutul anului că va construi un centru de date de 2 miliarde de dolari, care va acționa ca și un centru de comandă global pentru rețeaua de date a companiei din întreaga lume. Înainte ca parteneriatul cu GT Advanced să înceteze însă, aceasta ar fi trebuit să fie fabrica unde urmau să fie produse ecranele de safir pentru Apple Watch și, eventual, viitoarele modele de iPhone.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.