Dropbox 3.9 pentru iPhone și iPad – actualizare este disponibilă pe App Store

0
230

Versiunea pentru dispozitivele iPhone, iPad și iPod touch a aplicației de stocare, sincronizare și administrare a fișierelor în cloud – Dropbox – a fost actualizată în cursul zilei de astăzi de compania dezvoltatoare. Într-un articol publicat pe site-ul propriu, aceasta ne anunță că actualizarea aduce un trio de noutăți, oferind o navigare mai ușoară, caracteristici pentru comunicare și opțiuni pentru crearea de documente direct din interiorul aplicației.dropbox-update-800x468

Echipa Dropbox a decis să efecteze schimbări importante începând chiar cu ecranul de pornire al aplicației, unde lista statică, cu fișiere a fost înlocuită cu o prezentare a documentelor și fișierelor cu care utilizatorul a interacționat cel mai recent. Ideea din spatele acestei modificări este de a face accesarea fișierelor pe care le folosești cel mai des sau la un anumit moment mult mai rapidă. Trecând mai departe, cea mai nouă versiune a aplicației, 3.9, aduce o caracteristică ce a fost inițial inclusă pe versiunea pentru web a platformei. Vorbim despre funcționalitatea de comunicare ce permite utilizatorilor să introducă simbolul „@” urmat de numele de utilizator sau de adresa de e-mail a unui prieten pentru a porni o discuție cu respectivul despre un anume document. Această noutate aduce cu ea și notificări push pe ecranul de blocare, care vor asigura utilizatorii că sunt la curent cu mesajele pe care le primesc.

Următoarea noutate este cea care permite crearea de documente. Echipa Dropbox susține că în următoarele câteva săptămâni va permite utilizatorilor să creeze și să interacționeze cu documentele Microsoft Office direct din aplicația pentru iOS. Orice fișier Word, Excel sau PowerPoint creat în interiorul aplicației va fi salvat ulterior în oricare dintre dosarele Dropbox în care utilizatorul s-a aflat atunci când a optat să îl creeze.

Niciunul dintre aceste aspecte ale actualizării nu sunt poate la fel de interesante dacă nu ar fi privite împreună, deoarece Dropbox 3.9 se concentrează pe colaborare cu scopul de a crea o experiență unică și mai bine închegată pentru utilizatori. Echipa Dropbox oferă, în acest sens, exemplul situației în care te-ai întâlni cu un client și v-ar veni multe idei grozave legate de un viitor proiect. În această situație ei spun că vei putea utiliza fila Recente pentru a găsi cel mai recent proiect ca și punct de plecare, iar apoi vei putea crea un document Word în care să iei notițe pe măsură ce discuți, pentru ca la final să îl menționezi pe client într-un comentariu și să completați ideile discutate. Cu alte cuvinte, vorbim despre o actualizare îndreptată în special spre mediul de afaceri, însă de noutățile căreia poate beneficia oricine.

La final, este important de menționat că versiunea 3.9 a Dropbox aduce utilizatorilor compatibilitate cu extensia 1Password de auto-completare a datelor de logare, precum și unele schimbări „în spatele cortinei”, care fac aplicația mai fiabilă.

Pentru a face actualizarea la versiunea 3.9 a Dropbox pentru iPhone și iPad va trebui să accesezi App Store>Updates și să atingi butonul Update din dreptul aplicației. Dacă nu ai descărcat-o încă, atunci urmează pașii de mai jos pentru a o descărca acum:

- Reclamă -