Cum să activezi deschiderea linkurilor în fundal în aplicația Safari pe iPhone și iPad – Tutorial

0
3616

Safari este probabil browser-ul pe care îl folosiți cei mai mulți dintre voi ca să navigați pe Internet de pe iPhone și iPad, iar dacă citiți multe articole pe web s-ar putea să fi descoperit un aspect deranjant al acestei aplicații. Vorbim despre deschiderea linkurilor interesante pe care le descoperi într-un articol și pe care ai vrea să le urmărești, cel mai probabil, imediat după ce ai terminat de citit articolul respectiv. În acest caz, Safari va deschide linkul exact așa cum a fost configurat el de autorul paginii respective – în aceeași filă (exemplu 1) sau într-o filă nouă (exemplu 2).

Deschizând linkul în aceeași filă sau într-o filă nouă, tu vei fi automat mutat de la pagina pe care o urmărești la o altă pagină, chiar dacă nu ai terminat de citit sau urmărit conținutul de pe prima pagină. Astfel, vei fi nevoit să faci una sau două atingeri pe ecran pentru a reveni la conținutul anterior și să ai neplăcuta surpriză ca pagina să se reîncarce, iar tu să pierzi rândul.

Din fericire, Safari include o opțiune care îți permite să deschizi linkurile noi în fundal, ceea ce înseamnă că ele vor fi accesate într-o filă nouă fără ca tu să fii mutat de la pagina pe care o urmăreai în momentul respectiv. Iar dacă se întâmplă să îți dorești ca și după ce ai configurat deschiderea linkurilor în fundal să vrei să le deschizi pe unele direct, ei bine și acest lucru va fi posibil. Cu alte cuvinte, vorbim despre o funcționalitate care odată activată ar putea să îți îmbunătățească destul de mult experiența de navigare în Safari.

Cum să deschizi linkurile în fundal în aplicația Safari pentru iPhone și iPad

Activare opțiune

  1. Deschide aplicația Configurări de pe ecranul principal al dispozitivului iPhone sau iPad;home screen ecran principal itutorial
  2. Atinge meniul Safari;configurari safari
  3. Derulează până la secțiunea GENERAL și atinge opțiunea Deschidere linkuri;IMG_3311
  4. Bifează opțiunea În fundal.IMG_3310

Cum să deschizi linkurile în fundal

Activarea opțiunii de deschidere a linkurilor în fundal duce la înlocuirea celei de deschidere a linkurilor într-o filă nouă cu ea. Prin urmare, linkurile pe care le atingi vor fi deschise în continuare așa cum au fost configurate de administratorii site-urilor/autorii articolelor (în aceeași filă sau într-o filă nouă). În schimb, tu vei primi opțiunea de a le deschide în fundal atunci când apeși lung pe un link. Iată cum:

  1. Deschide aplicația Safari de pe ecranul principal al dispozitivului iPhone sau iPad;home screen ecran principal itutorial
  2. Accesează o pagină web în care vrei să deschizi un link în fundal (orice pagină web – inclusiv cea în care citești acest articol);
  3. Găsește un link și ține degetul apăsat pe el (de exemplu, pe acest link);IMG_3313
  4. Se va deschide un meniu contextual. Atinge opțiunea Deschideți în fundal.IMG_3314
  5. Când ai terminat de citit articolul actual, atinge butonul Toate filele din partea dreaptă jos a ecranului;IMG_3313
  6. Caută linkul deschis (el va apărea într-o filă nouă, imediat după cea din care l-ai deschis).IMG_3315

Așadar, deschiderea linkurilor în fundal este similară cu deschiderea linkurilor într-o filă nouă (opțiunea implicită) în sensul că ambele vor deschide un link într-o altă filă, însă diferă de ea prin faptul că nu te va muta de la conținutul pe care îl urmărești.

 

Dacă aveți întrebări, neclarități sau doriți să propuneți un tutorial, lăsați un comentariu mai jos în această pagină sau un mesaj pe forum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.