Apple Watch este cel mai bun smartwatch conform unor teste efectuate de Consumer Reports

0
789

În cazul în care te întrebai care este cel mai bun smartwatch din lume sau aveai vreun dubiu că Apple Watch ar fi acela, atunci Consumer Reports au publicat în cursul zilei de astăzi rezultatul unor teste pe care trebuie să le urmărești. Aceștia au testat 11 modele de ceasuri inteligente provenite de la 8 producători diferiți, printre care se numără Asus, LG, Motorola, Pebble, Samsung, Sony și, desigur, Apple. Deloc surprinzător, la finalul testelor efectuate pe fiecare dintre cele 11 teste, Apple Watch a ieșit câștigător.

Respectata organizație nonprofit a testat ceasul companiei Apple și dispozitivele concurente pentru a vedea cât de acurate sunt la contorizarea numărului de pași, cât de ușor de urmărit este ecranul atât pe întuneric, cât și pe lumină puternică, cât sunt de ușor de utilizat, cât de rezistente sunt la zgârieturi, la apă, cât de acurat este senzorul ce măsoară ritmul cardiac, și nu numai.

Cel mai mare scor dintre ceasuri a fost obținut de Apple Watch-ul din oțel inoxidabil, care s-a descurcat mai bine decât modelul din aluminiu și celelalte ceasuri, grație ecranului care face ușoară citirea atât pe întuneric, cât și pe lumină puternică, grație ușurinței de a fi utilizat, de a fi asociat unui iPhone, rezistenței foarte mari la zgârieturi a ecranului protejat cu safir, rezistenței la apă și a senzorilor acurați de înregistrare a bătăilor inimii și numărului de pași. Cel mai slab dintre aceste ceasuri a fost Sony SmartWatch 3, care a primit un scor foarte mic și din cauza faptului că a picat la testul ce încerca să determine rezistența la apă.

Testul de rezistență la apă în particular a fost unul destul de extrem, ținând cont de faptul că ceasurile au fost ținute timp de 24 de ore într-un aparat presurizat care simula o adâncime a apei de 70m. Surprinzător sau nu, chiar dacă Apple Watch este clasificat IPX7 – ceea ce înseamnă că ar rezista la o cufundare la 1 metru adâncime timp de 30 de minute – a rezistat acestui test, ieșind complet funcțional după 24 de ore. Este bine de știut că în cazul modelului Sport au fost unele probleme, deoarece o unitate s-a defectat, motiv pentru care testul a fost efectuat pe alte două, care au rezistat însă (probabil unitatea respectivă avea probleme de fabricație).

- Reclamă -