Apple a reușit în sfârșit să descopere cauza problemelor Wi-Fi (și nu numai) din OS X Yosemite și să o înlăture în OS X 10.10.4 beta 4

0
529

Compania Apple a lansat aseară OS X 10.10.4 beta 4 și chiar dacă la o primă aruncătură de ochi nu par să fi apărut cine știe ce schimbări, utilizatorii de Mac-uri care au instalat această versiune vor observa în sfârșit o îmbunătățire semnificativă a performanțelor atunci când sunt conectați la rețele Wi-Fi. Aceasta se datorează eliminării procesului „discoveryd” și înlocuirea lui cu vechiul „mDNSresponder”.

Încă de la lansarea OS X 10.10 Yosemite din luna octombrie a anului trecut, numeroși utilizatori s-au plâns de faptul că actualizarea crește consumul resurselor CPU, scade durata de viață a bateriei (MacBook-urilor) și provoacă numeroase probleme în timpul conexiunilor Wi-Fi. Compania Apple a ținut cont de sesizările utilizatorilor și a încercat – fără succes – să rezolve aceste probleme cu fiecare actualizare lansată pentru Yosemite până acum (OS X 10.10.1, OS X 10.10.2, OS X 10.10.3).

Ei bine, în OS X 10.10.4 a descoperit că sursa acestor probleme care o frământă de atâta vreme și care îi afectează pe mulți utilizatori este procesul discoveryd, care a fost introdus în OS X Yosemite ca și un înlocuitor al mDNSResponder pentru administrarea sarcinilor rețelelor la care computerul este conectat. Din nefericre, acest proces a cauzat probleme printre care se numără și cele menționate mai sus, dar și unele mai minore, cum ar fi trezirea mai lentă din adormire, eșecuri la rezolvarea numelor DNS, nume de mașini duplicate și nu numai (așa cum iese dintr-un articol Ars Technica). Același proces pare să fi afectat și numeroși dezvoltatori de aplicații, care de-a lungul timpului s-au plâns de problemele care afectează funcționarea aplicațiilor lor.

Procesul mDNSResponder a fost folosit până acum în versiunile anterioare OS X Yosemite și probabil că va fi utilizat în continuare odată cu lansarea OS X 10.10.4 Yosemite – cel puțin până când va fi îmbunătățit instabilul proces discoveryd.

Așadar, OS X 10.10.4 Yosemite ar trebui să fie mult mai stabil decât versiunile anterioare ale Yosemite și să ofere o experiență mult mai bună mai ales pentru utilizatorii care folosesc conexiuni Wi-Fi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.