Stocurile de Apple TV sunt tot mai reduse. Apple ar putea lansa noi modele la WWDC

0
427

apple tv 4

Alături de produsele din gama iPod, Apple TV este unul dintre cele mai învechite dispozitive pe care compania Apple le comercializează în prezent. Din fericire, dacă în legătură cu lansarea unui iPod nou nu există indicii clare până în prezent, în cazul Apple TV există numeroase informații care ne indică faptul că gigantul american va lansa un model nou cât de curând. Iar după toate zvonurile care au circulat până acum, în ultimele zile s-a observat în magazinele online ale Apple din unele țări că estimările de livrare ale unui Apple TV au ajuns la 1-2 săptămâni, în condițiile în care în mod normal ar trebui să fie de 24 de ore.

Momentul nu este unul întâmplător, deoarece au mai rămas numai 6 săptămâni până la conferința WWDC 2015, de pe 8 iunie, când se presupune că Apple ar urma să lanseze un Apple TV 4. Ori noi știm deja că înaintea lansării unui produs nou, compania americană încearcă să lichideze stocurile modelelor mai vechi, mai ales dacă nu vrea să le mai comercializeze ulterior. Cu toate acestea, în cazul Apple TV situația ar putea fi diferită ținând cont și de perioada pe care o traversează Apple. Lansarea Apple Watch a creat multă aglomerare pentru furnizorii și firmele partenere care se ocupă de transportul și livrarea dispozitivelor companiei, așa că nu este exclus ca aceste estimări să reflecte doar fluctuații ale stocului (acestea apar și la alte produse, cum ar fi unele modele de Mac, de exemplu). Din punctul meu de vedere, însă, mai plauzibilă pare a fi ipoteza lansării unui model nou decât cea a fluctuațiilor.

Actualul Apple TV comercializat de către Apple a fost lansat de către Apple în 2012, iar de atunci a primit o actualizare aproape neglijabilă în 2013 și o modificare de preț în luna martie a acestui an, când Apple a anunțat că îl va comercializa cu doar 69$ în SUA (în România a ajuns să fie în jur de 379 lei). Bazându-ne și pe declarațiile multor oficiali Apple, care nu fac decât să întărească teoria lansării unui model nou, dar și pe unele zvonuri, putem presupune că viitoarea generație de Apple TV urmează să includă un nou procesor, să aibă mai mult spațiu de stocare, să ofere acces la un magazin de aplicații, un asistent personal, deci per total să fie un produs cu totul nou.

- Reclamă -