Rata de adopție a iOS 8 depășește pragul de 80% grație Apple Watch

0
156

Lansarea Apple Watch a determinat creșterea semnificativă a ratei de adopție a iOS 8, potrivit ultimelor cifre furnizate de către Apple și unele companii de urmărire a traficului pe web. Acestea confirmă faptul că iOS 8 a depășit pragul psihologic de 80 de procente și s-ar putea îndrepta cu pași repezi spre 90 de procente până la lansarea din toamnă a iOS 9.

iOS-8-Adoption-April-27-20151Potrivit măsurătorilor efectuate de către Apple pe App Store în ziua de 27 aprilie, 81% dintre dispozitivele iOS active rulează iOS 8 sau o versiune ulterioară a sistemului de operare, în timp ce rata de adopție a iOS 7 și versiunilor anterioare continuă să scadă. Doar 17% dintre dispozitivele care au accesat în ziua respectivă App Store rulau iOS 7, iar restul de 2 procente rualu încă o versiune mai veche a sistemului de operare.

iOS 8 a înregistrat, potrivit statisticilor Apple, o creștere de două procente de la mijlocul acestei luni și până acum, iar unul dintre motive pare a fi lansarea Apple Watch de vinerea trecută. În cazul în care nu știați, ceasul inteligent are nevoie de un dispozitiv iPhone (5 sau mai recent) care să ruleze minim iOS 8.2. În plus, și lansarea iOS 8.3, o versiune mai stabilă a sistemului de operare, a putut contribui la creșterea ratei de adopție a iOS.

Captură de ecran din 2015.04.30 la 08.24.26

Uitându-ne la cifrele furnizate de către MixPanel, vom sesiza creșterea de care ne vorbește și Apple. Cu toate acestea, firma de analiză susține că în prezent iOS 8 are o rată de adopție de aproape 84 de procente, în timp ce iOS 7 are puțin peste 14%, iar versiunile anterioare ale sistemului de operare mai sunt rulate pe puțin peste 1,3% dintre dispozitive. Desigur, MixPanel efectuează aceste măsurători folosind site-urile web partenere și nu pe compania Apple.

Rămânând puțin la MixPanel, este interesant să vedem tot la ei faptul că anul trecut, în același moment, iOS 7 era instalat pe 91% dintre dispozitive, ceea ce înseamnă că iOS 8 continuă să fie mai puțin popular din cauza diferitor factori. Acest lucru mă face să cred că iOS 8 nu va ajunge, până la lansarea iOS 9, la rata de adopție pe care o avea iOS 7 în momentul lansării iOS 8.

- Reclamă -