Samsung Galaxy S6 Edge se îndoaie mai repede decât iPhone 6 Plus

- Publicitate -

Cine își mai aduce aminte de unul dintre cele mai stupide scandaluri apărute imediat după lansarea iPhone 6 și iPhone 6 Plus? Intitulată „Bendgate”, controversa s-a născut în toamna anului trecut și a prins amploare după ce pe YouTube a apărut un clip video ce demonstra lumii întregi că iPhone 6 Plus poate fi îndoit cu mâinile goale. Atât a fost suficient pentru a naște discuții interminabile pe rețelele de socializare / site-uri web / forumuri, sute de clipuri video pe această temă și numeroși deștepți care priveau / privesc cu un rânjet la colțul gurii orice iPhone 6/6Plus, mulțumiți fiind că feature phone-ul lor – ori cine știe ce bolțar de smartphone or avea – este mai rezistent și, de ce nu, mai bun.

Samsung-Galaxy-S6-edge-Apple-iPhone-6-Plus-HTC-One-M9-bend-test-e1428062981349

Realitatea pe care puțini au reușit să o înțeleagă este că orice se îndoaie sau sparge, după caz, dacă aplici o forță suficientă. Iar iPhone nu poate fi o excepție. Și, de fapt, niciun alt telefon – nici măcar „faimosul” Samsung Galaxy S6. Firma de asigurări SquareTrade, care demonstra și anul trecut că noile iPhone-uri sunt chiar mai rezistente decât cele din generațiile anterioare, au publicat recent un clip video în care prezintă durabilitatea Samsung Galaxy S6 Edge și a HTC One M9. Punând dispozitivele la un aparat special, aceștia au descoperit că Samsung-ul se va îndoi dacă este aplicată o forță de 77 kg/m2, în timp ce HTC M9 va începe să se îndoaie abia atunci când este aplicată o forță de 84 kg/m2.

Deși Samsung Galaxy S6 Edge rezistă la o presiune asemănătoare cu iPhone 6 Plus, problema telefonului sud-coreean este că începe să se spargă imediat ce se atinge maximul de rezistență, în timp ce terminalul iPhone doar se îndoaie ușor. Comparativ cu iPhone și Samsung, HTC M9 este cel mai rezistent, problema fiind că atunci când va începe să se îndoaioe va fi imediat afectat butonul de blocare/deblocare a ecranului, ceea ce va face dispozutivul mai dificil de folosit.

Testând punctul „defectului catastrofal”, cei de la SquareTrade au descoperit că iPhone 6 Plus ajunge la acest punct atunci când sunt aplicate 125 de kg/m2, în timp ce Samsung Galaxy S6 Edge va ajunge mult mai rapid, la doar 104,7 kg/m2.

Aproape că nici nu mai contează că Samsung Galaxy S6 Edge acceptă o presiune maximă mai mică decât „fragilul” iPhone 6 Plus în condițiile în care ecranul acestuia se va sparge la aplicarea acelei forțe, ceea ce cauzează daune mai mari decât o simplă îndoitură a carcasei.

Concluzia este că orice smartphone se va îndoi dacă tu vrei asta sau nu vei fi deloc atent.

- Publicitate -
Alex Popa
Alex Popahttps://itutorial.ro
Redactor-șef și fondatorul iTutorial.ro.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole sugerate

iOS 16.4 beta 4 și iPadOS 16.4 beta 4 au fost lansate pentru iPhone și iPad

Apple a lansat miercuri seară iOS 16.4 beta 4 și iPadOS 16.4 beta 4 pentru dezvoltatorii de...

watchOS 9.4 beta 4 a fost lansat pentru Apple Watch

Apple a lansat miercuri seară watchOS 9.4 beta 4 pentru dezvoltatorii de aplicații. Noul build al sistemului...

Articole similare

URMĂREȘTE-NE

20,785UrmăritoriÎmi place
10,899UrmăritoriUrmărește-ne
362UrmăritoriUrmărește-ne
113AbonațiAbonați-vă
Publicitate

Cele mai recente articole

macOS 13.3 Ventura beta 4 a fost lansat

macOS Ventura 13.3 beta 4 a fost lansat miercuri seară pentru toți dezvoltatorii înscriși pe Apple Developer Center. Noul build de Ventura sosește la aproximativ...

watchOS 9.4 beta 4 a fost lansat pentru Apple Watch

Apple a lansat miercuri seară watchOS 9.4 beta 4 pentru dezvoltatorii de aplicații. Noul build al sistemului de operare pentru Apple Watch sosește la...

iOS 16.4 beta 4 și iPadOS 16.4 beta 4 au fost lansate pentru iPhone și iPad

Apple a lansat miercuri seară iOS 16.4 beta 4 și iPadOS 16.4 beta 4 pentru dezvoltatorii de aplicații. Noile versiuni de prelansare sosesc la o...

Vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din lumea Apple?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi pe e-mail ultimele articole publicate pe iTutorial.ro!

*După ce ai completat adresa de e-mail și apăsat butonul „MĂ ABONEZ”, vei primi pe acea adresă de e-mail un mesaj în care va trebui să confirmi înscrierea la newsletter-ul nostru.