Opțiunea „Explorați” de pe App Store a fost implementată mulțumită companiei Ottocat

0
54

Cu toate că de majoritatea achizițiilor companiei Apple se aude la scurt timp după ce ele se înfăptuie, sunt și câteva ascunse într-atât de bine încât nu se descoperă decât la câteva luni, la câțiva ani după sau poate chiar niciodată. Una dintre achizițiile de companii care fac parte din a doua categorie este cea prezentată astăzi de către TechCrunch. twitterSe pare că în anul 2013, compania Apple a achiziționat micul startip specializat în domeniul căutării Ottocat.

Tehnologia dezvoltată de către inginerii acestei companii ar sta, potrivit celor de la TechCrunch, în spatele funcționalității de descoperire a aplicațiilor Explorațice a fost introdusă pe App Store și are o filă dedicată încă de la lansarea iOS 8. Această caracteristică mai nouă a App Store permite utilizatorilor să descopere mai rapid aplicații din unele categorii, pe unele teme sau chiar din aproprierea lor.

Potrivit celor de la TechCrunch, pe LinkedIn sunt puține dovezi care să ne demonstreze că Apple a achiziționat compania Ottocat. Cu toate acestea, dovezile nu sunt inexistente. Cofondatorul Ottocat, Edwin Cooper, apare ca fiind angajat al companiei Apple și autor al unui patent ce a fost atribuit gigantului din Cupertino. Patentul respectiv are legătură directă cu funcționalitatea de explorare din magazinul de aplicații al Apple.

ottocat-1

De asemenea, același site are și câteva informații despre ceea ce a lucrat firma Ottocat înainte. Se pare că tehnologia startupului a avut rolul de a introduce categorii pentru a îmbunătăți descoperirea aplicațiilor și ajuta utilizatorii să găsească mai rapid aplicații din diferite zone specifice fără să aibă în minte numele unei aplicații pe care să o caute. Ori acest lucru este foarte asemănător cu ceea ce știe să facă noua filă introdusă pe App Store în iOS 8.

Un alt lucru care ne poate confirma faptul că Ottocat a fost achiziționat de către Apple este închiderea platformei lor încă din luna octombrie a anului 2013.

- Reclamă -