Hărțile Apple afișează acum mai multe informații și în România mulțumită TripAdvisor și Booking.com

0
955

La sfârșitul anului trecut vă spuneam că Apple a publicat o actualizare importantă pentru hărțile din România, care aducea afișarea celor mai importante puncte de interes din majoritatea orașelor și stațiunilor de la noi din țară. Deși hărțile au fost populate încă de pe atunci cu aceste puncte de interes, problema era că prea multe date despre ele nu ne erau oferite din cauză că Apple folosea datele furnizate de Yelp, un serviciu indisponibil la noi în țară.

Lucrurile s-au schimbat mult de curând, când Apple a încheiat parteneriate cu Booking.com și TripAdvisor, două servicii online adresate celor care călătoresc și care au o prezență destul de extinsă chiar și la noi în țară. Asta înseamnă automat că acolo unde nu sunt disponibile recenzii și date Yelp, aplicația Hărți de pe iPhone, iPad și Mac va afișa utilizatorilor datele furnizate de unul dintre cele două servicii.

Așadar, dacă acum câteva luni când Apple introducea punctele de interes și în hărțile din România nu erau oferite detalii despre ele, acum noi vom putea vedea poze și recenzii lăsate de alți utilizatori care au mai vizitat locațiile respective. Desigur, nu toate restaurantele, cafenelele sau hotelurile din țară beneficiază de această modificare, deoarece ea depinde strict de datele existente deja pe TripAdvisor sau Booking.com.

Momentan nu se știe după ce criterii sunt alese datele din TripAdvisor, Booking.com sau Yelp la locațiile disponibile, însă la noi în țară vom vedea că cel mai adesea datele despre hoteluri sunt afișate din Booking.com, în timp ce datele privind locurile de luat masa sau cafenelele/barurile sunt afișate din TripAdvisor. În alte țări însă, acolo unde este disponibil Yelp, recenziile și pozele continuă să fie afișate din acest serviciu.

Avantajul Yelp în fața celorlalte două servicii este că oferă utilizatorilor posibilitatea de a trimite poze și recenzii și pentru alte puncte de interes din orașe decât restaurantele, cafenelele și hotelurile. Și cum în România acest serviciu nu este nici acum disponibil, n-ar trebui să vă fie mare surprinderea atunci când nu veți găsi poze sau păreri despre muzee, aeroporturi, stații de metrou, parcuri și nu numai.

Toate ca toate, dar integrarea datelor furnizate de TripAdvisor și Booking.com este un pas extrem de important înainte făcut de către Apple în încercarea de a îmbunătăți hărțile în țări mai mici, care nu au beneficiat niciodată de atenția lor (România).

- Reclamă -