Extinderea garanției Apple Watch va costa până la 999 $ în Apple Store

0
579

Fiindcă a fost construit să îl poți purta mereu cu tine și are un preț nu tocmai mic, indiferent de colecția pe care ai alege-o, mulți dintre utilizatorii de Apple Watch își vor dori să extindă garanția de un an sau doi a ceasului lor. Știm deja că pachetele de extindere a garanției comercializate de către Apple în magazinele sale, AppleCare, vor fi disponibile și pentru Apple Watch, ceea ce este un lucru bun pentru aceia dintre voi care vor dori să extindă garanția ceasului. Ceea ce nu știm oficial este prețul acesor pachete.

applecare_sport_watch-800x618

Neoficial însă au apărut pe Internet săptămâna aceasta prețurile pachetelor de extindere a garanției Apple Watch – și ele nu sunt deloc mici. Potrivit capturilor de ecran publicate și de MacRumors, pachetele AppleCare+ vor avea prețuri diferite în funcție de colecția ceasului pe care o alegi. Astfel, AppleCare+ pentru Apple Watch Sport (modelul din aluminiu) va costa 59$, în timp ce pachetul AppleCare+ pentru Apple Watch (modelul din oțel inoxidabil) cu brățară sport va ridica preșul ceasului cu 79$. Partea interesantă este că cei cu dare de mână, care își permit un Apple Watch Edition din aur de 18 carate, vor plăti nu mai mult, ci mult mai mult pe AppleCare+. Așa cum putem observa în captura de ecran de mai jos, pachetul pentru Apple Watch-ul de 15.000 $ (16.000 €) va costa 999$.

applecare_gold_watch-800x614

Momentan nu se știe dacă alegerea unei brățări va influența prețul AppleCare+ sau nu. Cât despre legitimitatea imaginilor, prețurile prezentate de MacRumors au fost confirmate ulterior și de 9to5Mac, așa că există șanse foarte mici ca pachetele de extindere a garanției să aibă alte prețuri, atunci când ceasurile vor fi puse în vânzare.

Fără AppleCare+, modelele din aluminiu și oțel inoxidabil de Apple Watch vor fi acoperite de o garanție de 12 luni sau 24 de luni (în funcție de țară) pentru reparațiile hardware și 90 de zile asistență complementară. În cazul Apple Watch Edition vorbim despre o garanție de doi ani și asistență complementară (nu știm dacă în țările unde legea impune ca toate garanțiile pentru produsele electronice să fie de doi ani, Apple Watch Edition va beneficia de trei ani de garanție).

Achiziționând un pachet AppleCare+, garanția Apple Watch Sport și a Apple Watch va fi extinsă la doi ani de la data achiziționării și vor fi acoperite și stricăciunile produse din neatenția utilizatorului. În cazul Apple Watch Edition, garanșia va fi extinsă la trei ani, însă poseorii acestui ceas vor beneficia și de alte câteva servicii suplimentare.

Pachetele AppleCare+ vor fi comercializate de către Apple separat atât în magazinele sale, cât și online. La fel ca și în cazul iPhone, AppleCare+ pentru Apple Watch poate fi achiziționat la cel mult 60 de zile de la cumpărarea dispozitivului.

Sesiunea de precomenzi pentru Apple Watch va începe pe 10 aprilie, tot atunci trebuind să fie publicate de către Apple și prețurile AppleCare+. Ceasul va fi pus însă în vânzare abia pe 24 aprilie.

- Reclamă -