Cum să unifici mai multe biblioteci foto într-una singură pe care să o imporți în Poze pentru OS X – Tutorial

Noua aplicație Poze pentru OS X îți permite să lucrezi simultan cu mai multe biblioteci, însă nu te va lăsa să le imporți și comasezi într-una singură, unificată, astfel încât să îți poți accesa toate imaginile într-un singur loc, fără a mai fi nevoit să ai grija bibliotecii pe care o accesezi. Sau cel puțin nu încă.

Iar aici apare o problemă destul de mare pentru utilizatorii care au folosit pe Mac mai multe aplicații de stocare și editare a pozelor, cum ar fi, de exemplu, iPhoto și Aperture, sau au folosit o singură aplicație de stocare/editare a pozelor, dar cu mai multe biblioteci, și care își doresc acum să unifice aceste biblioteci într-una singură. Poze nu permite, așa cum spuneam mai sus, comasarea bibliotecilor, însă asta nu înseamnă că acest proces este imposibil.

În momentul de față ar exista trei modalități prin care vei putea să comasezi două sau mai multe biblioteci foto într-una singură, astfel încât să le poți utiliza simultan în aplicația Poze pentru OS X. Noi le vom prezenta pe toate în cadrul acestui tutorial.

Cum să unifici mai multe biblioteci foto într-una singură pe Mac

Metoda 1: Folosind Aperture

Dacă întâmplarea face să fii un utilizator al aplicației Apple Aperture și să ai mai multe biblioteci iPhoto și Aperture, atunci procesul de „unificare” a bibliotecilor este unul destul de simplu. Pentru ca totul să funcționeze însă este necesar să ai instalat pe Mac, versiunea 3.3 sau ulterioară a Aperture și, în cazul în care folosești, versiunea 9.3 (sau ulterioară) a iPhoto.

În cazul în care îndeplinești cerințele necesare pentru a unifica bibliotecile foto într-una singură, atunci urmează pașii de mai jos ca să începi procesul de comasare a bibliotecilor într-una singură, pe care să o poți utiliza apoi în Poze.

 1. Deschide aplicația Aperture;aperture
 2. În bara de meniu, fă clic pe File (Fișier);
 3. Selectează Switch to library (Comută la biblioteca);
 4. Fă clic pe Other (Alta)/New (Nou);comutare biblioteca noua aperture
 5. Selectează biblioteca iPhoto pe care dorești să o folosești, apoi fă clic pe Choose.aperture comutare biblioteci
 6. Accesează File>Import>Library și selectează biblioteca pe care dorești să o comasezi.
 7. Repetă pasul 6 pentru fiecare bibliotecă pe care vrei să o unifici cu actuala bibliotecă Aperture.

Biblioteca cu care ai început la pasul 4 va include conținutul din toate bibliotecile comasaye. Celelalte biblioteci vor fi prezente (și utilizabile) în continuare pe computerul tău. Odată ce ai verificat dacă noua bibliotecă unificată funcționează corect și nu sunt imagini pierdutem ar fi recomandat să le elimini pe celelalte de pe discul Mac-ului tău, în așa fel încât să reduci din spațiul de stocare ocupat (parctic, acum tu vei avea de două ori aceleași imagini stocate după cum urmează: prima în biblioteca originală și a doua în biblioteca comasată.

Metoda 2: iPhoto Library Manager

Fiindcă acum nu mai poți instala de pe App Store aplicația Aperture pe Mac, dacă nu ai instalat-o deja, atunci comasarea mai multor biblioteci va deveni ceva mai complicată. O modalitate alternativă Aperture de comasare a bibliotecilor foto multiple pe Mac este software-ul special numit iPhoto Library Manager furnizat de Fat Cat Software.

Metoda 3: Exportarea

O a treia metodă posibilă pentru comasarea a două biblioteci este cea de exportare. Ea permite exportarea tuturor imaginilor dintr-o bibliotecă iPhoto într-o altă bibliotecă. Problema acestei metode este că dintre toate cele trei menționate acum, procesul ei va consuma cel mai mult timp și va deveni aproape imposibil de folosit dacă în biblioteca ta sunt deja câteva mii de fotografii stocate.

Cu toate acestea, dacă nu vrei să plătești pentru un software special precum cel menționat mai sus, atunci exportarea rămâne singura soluție. Pentru a folosi această metodă va trebui să urmezi pașii de mai jos:

 1. Deschide biblioteca foto iPhoto din care vrei să imporți pozele (recomandat ar fi să exporți pozele dintr-o bibliotecă, cu mai puține poze într-una cu multe, astfel încât să economisești timp);iphoto
 2. Selectează pozele pe care vrei să le muți;iPhoto selectare poze
 3. Fă clic pe butonul Fișier din bara de meniu;
 4. Selectează Exportă…fișier iphoto
 5. Stabilește unele aspecte legate de fișierele selectate spre a fi exportate (cum ar fi tipul calitatea, dimensiunea, numele sau formatul subdosarului), apoi fă clic pe Exportă;exporta poze iphoto
 6. Selectează dosarul unde vrei să exporți acele fișiere (reține că nu poți selecta o bibliotecă foto) și fă clic pe OK;selectare dosar exportare iphoto
 7. Importă pozele în biblioteca iPhoto dorită.

Repetă pașii de mai sus cu fiecare bibliotecă de poze din care vrei să transferi imaginile.

Indiferent de metoda aleasă, după ce ai comasat bibliotecile, vei putea deschide aplicația Poze și migra singura bibliotecă unificată. Dacă ai deschis și migrat deja bibliotecile în Poze, vei putea șterge pur și simplu bibliotecile vechi, dacă ai verificat că dosarul unificat are toate imaginile și nu există probleme sau pierderi.

 

Dacă aveți întrebări, neclarități sau doriți să propuneți un tutorial, lăsați un comentariu mai jos în această pagină sau un mesaj pe forum.

Alex Popahttps://itutorial.ro
Redactor-șef și fondatorul iTutorial.ro.

Sugestii de articole

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare

URMĂREȘTE-NE

20,785FaniÎmi place
8,531CititoriConectați-vă
363CititoriConectați-vă
92AbonațiAbonați-vă
Reclamă

Cele mai recente articole

tvOS 15.3 beta 2 a fost lansat pentru Apple TV HD și Apple TV 4K

Apple a lansat tvOS 15.3 beta 2 pentru dezvoltatorii de aplicații. Noua versiune de prelansare a sistemului de operare pentru Apple TV sosește la...

watchOS 8.4 beta 2 a fost lansat pentru Apple Watch

watchOS 8.4 beta 2 a fost lansat pentru programatori. Noua versiune de prelansare a watchOS sosește pe Apple Watch-urile dezvoltatorilor la aproximativ trei săptămâni...

iOS 15.3 beta 2 și iPadOS 15.3 beta 2 au fost lansate pentru iPhone, iPad și iPod touch. Iată noutățile

Apple a lansat miercuri seară iOS 15.3 beta 2 și iPadOS 15.3 beta 2 pentru dezvoltatorii de aplicații. Noile versiuni de prelansare sosesc la...

Vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din lumea Apple?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi pe e-mail ultimele articole publicate pe iTutorial.ro!

*După ce ai completat adresa de e-mail și apăsat butonul „MĂ ABONEZ”, vei primi pe acea adresă de e-mail un mesaj în care va trebui să confirmi înscrierea la newsletter-ul nostru.