Carcasa iPad mini 4 apare în primele imagini și ne prezintă principalele schimbări de design

0
741

iPad mini 3 a fost unul dintre cele mai dezamăgitoare produse noi cu iOS lansate de compania Apple pe piață în ultimii ani. Tableta disponibilă în magazine de la sfârșitul anului trecut păstrează toate caracteristicile modelului anterior și vine în plus doar cu Touch ID și culoarea aurie. Atât și nimic mai mult.

În condițiile în care odată cu iPad mini 3 Apple a lansat și iPad Air 2, o tabletă care reprezintă un salt mare comparativ chiar și cu modelul anterior, multă lume se așteaptă încă de la finele 2014 ca Apple să lanseze un iPad mini 4 care să facă upgrade-ul de la iPad mini 2 sau chiar iPad mini 1 justificat. Ei bine, dacă ne ghidăm după zvonurile apărute până acum, dar și după o serie de imagini publicate astăzi de site-ul web Nowhereelse, Apple va lansa într-adevăr un iPad mini 4 în viitorul apropriat.

iPad-Mini-4-01

Pozele și clipurile video publicate de francezi astăzi ne prezintă cel mai probabil carcasa reală a iPad mini 4 și reprezintă prima dovadă clară că Apple lucrează în sfârșit la o tabletă cu ecran de 7,9 inchi schimbată nu doar la interior, ci și la exterior.

Unul dintre primele lucruri care vor sări în ochi este că această carcasă se distanțiază oarecum de iPad-urile mini lansate până acum, preluând o serie de elemente pe care Apple le-a introdus odată cu lansarea iPad Air 2. Vorbim în special despre prezența unui singur rând de orificii, mai mari, pentru difuzoarele stereo, eliminarea comutatorului pentru modul Silențios/blocarea rotirii ecranului și înlocuirea lui cu un microfon și mutarea microfonului de pe spatele carcasei în dreptul camerei iSight.

Deși carcasa nu este pusă lângă un iPad mini sau orice model mai recent, se poate observa chiar și cu ochiul liber că ea este mai subțire decât carcasa oricărui iPad mini lansat până acum. Această evidență confirmă practic zvonurile care anunțau că iPad mini 4 va fi mai subțire decât iPad mini 2 sau iPad mini 3, având o grosime probabil mai apropriată de cei 6,1mm ai carcasei iPad Air 2. Pentru a realiza acest lucru, Apple va fi nevoită de asemenea să facă o serie de schimbări la interior, ceea ce înseamnă probabil că multe dintre tehnologiile noi pentru ecranul iPad Air 2 vor fi aduse și pe iPad mini.

Pe lângă aspectul similar celui al iPad Air 2 și schimbarea unor tehnologii, este foarte posibil ca iPad mini 4 să aibă un procesor Apple A8/A8X sau chiar A9 și, de ce nu, o cameră foto superioară celei de pe actualele modele. Cât despre lansare, aceasta va avea loc cel mai probabil în toamna anului curent – probabil prin luna octombrie.

- Reclamă -