Atunci când lansează un produs complet nou, cum a fost iPad, de exemplu, compania Apple obișnuiește să publice o serie de tururi ghidate care au scopul de a învăța utilizatorii cum să îl folosească și să beneficieze de cele mai importante funcționalități noi. Cum Apple Watch îndeplinește toate condițiile necesare, la câteva săptămâni înainte de lansarea ceasului compania americană a actualizat în cursul dimineții pagina Apple Watch de pe site-ul său web pentru a include o nouă secțiune intitulată „Guided Tours” (Tururi ghidate), ce plimbă utilizatorii prin Apple Watch.

https://www.youtube.com/watch?v=LHdVkPrdRYg

Clipul video introductiv are titlul „Bun-venit” și prezintă utilizatorilor în aproape cinci minute câteva dintre cele mai importante caracteristici ale ceasului și modul în care poți interacționa cu el. Acesta începe prin a prezenta pe scurt ceea ce este Apple Watch și trece în revistă câteva dintre aplicațiile/funcționalitățile sale, pentru ca apoi să ne prezinte câteva dintre elementele de pe unul dintre cadrane, cum pot fi ele accesate și personalizate. Clipul continuă prin a prezenta modul în care sunt accesate glance-urile și notificările direct de pe cadran, iar apoi arată utilizatorilor care este funcționalitatea celor două butoane fizice ale ceasului: Rotița digitală și butonul de accesare rapidă a prietenilor. Dacă al doilea buton nu îndeplinește o funcționalitate chiar așa de complexă, rotița o face, deoarece este nu doar un fel de buton principal care te duce la ecranul principal, ci și elementul pe care îl vei folosi pentru a derula și face zoom. Clipul continuă prin a ne mai prezenta încă două modalități de interacționare cu Apple Watch – atingerile și vocea. Dacă a doua implică dictarea unor comenzi către Siri, prima este, la fel ca și la iPhone, cea mai importantă. Față de iPhone, însă, ceasul este diferit prin faptul că ecranul său nu doar că este capabil să înregistreze atingerile, ci și forța cu care sunt aplicate ele, astfel că le va interpreta diferit și va oferi utilizatorilor acces rapid la meniuri contextuale și nu numai.

Separat de clipul introductiv, mai sunt o serie de alte câteva clipuri care ne prezintă aplicații și funcționalități diferite ale ceasului, cum ar fi Mesaje, Cadrane și Digital Touch. Acestea nu sunt însă toate, deoarece Apple afișează sub titlul de „În curând” clipuri precum Apeluri telefonice, Siri, Hărți, Muzică, Apple Pay și nu numai – pe care le va publica probabil în zilele/săptămânile următoare.

https://www.youtube.com/watch?v=kMhqSeNMSDA

Pe lângă primul clip video ce ne prezintă în principal modurile de interacționare cu ceasul, celelalte trei disponibile sunt focalizate pe diferite aspecte ale ceasului. În „Mesaje”, spre exemplu (vezi mai sus), putem vedea o demonstrație a modului în care aplicația Mesaje va funcționa pe micul dispozitiv. Așa cum ne spune și Apple, primirea unui mesaj nou face ca ceasul să atenționeze utilizatorul atingându-l pe mână prin intermediul motorului haptic, iar ridicarea mâinii duce la afișarea lui pe ecran. În cazul în care utilizatorul lasă mâna pe lângă corp, mesajul nu va mai fi afișat pe ecran, dar dacă atinge butonul Răspundeți, atunci va putea alege unul dintre răspunsurile predefinite sau dicta unul prin intermediul Siri. În continuare, Apple va prezenta noile caractere emoji animate ce pot fi trimise ca și răspuns, precum și modul în care utilizatorii pot să trimită mesaje noi direct de pe ceas.

https://www.youtube.com/watch?v=N6ezjg6-0hU

În clipul Cadrane, compania Apple face o o prezentare a tuturor fețelor de ceas care sunt disponibile pe Apple Watch, precum și o trecere în revistă a modului în care poate fi personalizată fiecare dintre acestea. Accesarea galeriei cu fețele de ceas se va face printr-o apăsare fermă pe ecranul Apple Watch – apăsare care aduce de asemenea și opțiunile multiple de personalizare (diferite pentru fiecare dintre cadrane).

https://www.youtube.com/watch?v=qPYtz6vSMOw

„Digital Touch” este ultimul dintre clipuri și ne prezintă modul în care utilizatorii Apple Watch vor putea comunica între ei trimițându-și desene, atingeri sau chiar bătăile inimii. Accesarea acestei aplicații de comunicare se face prin apăsarea butonului Prieteni din lateralul ceasului.

Aceste clipuri video sunt momentan disponibile atât pe site-ul web al companiei Apple (aici), cât și pe canalul de YouTube al companiei (aici). De asemenea, ele sunt promovate și pe prima pagină a site-ului companiei.

Momentul publicării noilor ghiduri este unul potrivit în condițiile în care în mai puțin de o săptămână ceasul va fi disponibil la precomandă și va putea fi testat de către utilizatori în Apple Store-uri.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.