Apple a lansat OS X Yosemite 10.10.4 beta 1 pentru dezvoltatori

0
282

La numai câteva ore după ce a lansat o actualizare suplimentară pentru OS X Yosemite 10.10.3 și la aproximativ două luni de când lansa prima versiune beta a OS X 10.10.3, compania Apple a publicat în cursul nopții trecute prima versiune beta a OS X 10.10.4. Cea mai recentă versiune beta a sistemului de operare pentru Mac este disponibilă în momentul de față doar pentru dezvoltatorii de aplicații.

10_10_4_14e7f-800x213

Build-ul OS X 10.10.4 beta 1 este 14E7f, el fiind mult mai recent comparativ cu build-ul OS X 10.10.3 – 14D136. Cu toate că are un build mult mai recent, această versiune a sistemului de operare nu aduce cine știe ce modificări ușor de sesizat de către utilizatorii de Mac. Compania Apple scrie în lista cu notițele lansării acestei actualizări că ea îmbunătățește stabilitatea, compatibilitatea și securitatea Mac-urilor utilizatorilor. Prin urmare, se poate ca această versiune a OS X să fie asemănătoare cu primele actualizări aduse OS X Yosemite, 10.10.1 și 10.10.2, care aduceau mici schimbări în sistemul de operare și multe corecturi de erori și îmbunătățiri în privința performanțelor, și nu cu OS X 10.10.3, care a adus o multitudine de noutăți.

Dezvoltatorii de aplicații care doresc să încerce OS X 10.10.4 pe propriile Mac-uri pot efectua actualizarea atât prin intermediul portalului Apple dedicat lor, cât și prin intermediul sistemului de actualizare software al OS X (App Store>Updates). Utilizatorii înscriși în programul public AppleSeed de testare a versiunilor beta ale OS X nu pot descărca această versiune a sistemului de operare.

Lansat pe 8 aprilie, OS X 10.10.3 aducea utilizatorilor de Mac-uri, în primul rând, o nouă aplicație intitulată Poze, care a fost concepută să înlocuiască aplicațiile iPhoto și Aperture, care au fost deja retrase de pe App Store. În plus, respectiva versiune a sistemului de operare introduce un selector de caractere emoji refăcut (similar celui din iOS 8.3), noi caractere emoji mai diversificate, sugestii Spotlight în funcționalitatea de căutare a definițiilor și o grămadă de corecturi de probleme și îmbunătățiri în privința performanțelor.

Alături de OS X 10.10.4 beta 1, Apple a mai lansat săptămâna aceasta și prima versiune beta a iOS 8.4, aceasta aducând utilizatorilor o nouă aplicație Muzică și schimbări în privința cărților audio.

- Reclamă -