Aplicațiile din suita Microsoft Office 2016 beta pentru Mac au fost actualizate primind un nou aspect și noi funcții

0
111

Luna trecută compania Microsoft anunța lansarea versiunilor beta pentru viitoarele aplicații Word, Excel și PowerPoint, care vor fi incluse în suita Office pentru Mac din 2016. Vorbim despre actualizări majore pe care le vor primi niște aplicații care nu au mai fost actualizate de câțiva ani și pe care mulți utilizatori de Mac le așteptau, iar acum le pot testa alături de dezvoltatori și Microsoft.

La aproximativ o lună de la lansarea lor, compania Microsoft a actualizat din nou cele trei aplicații din suita Office pentru Mac, incluzând și de această dată un aspect nou și câteva funcționalități noi. Dintre toate aplicațiile care vor fi cuprinse în suita Office din 2016, Word a primit cea mai majoră actualizare, în timp ce aplicații precum Outlook și OneNote nu au primit nicio actualizare vizuală. Atât Word, Excel, cât și PowerPoint se bucură acum de un aspect mai proaspăt, cu o bară superioară colorată și o bară inferioară mai atent desenată.

Spuneam că Word a primit, dintre toate, cea mai importantă actualizare, iar pe lângă actualizările de interfață, cea mai recentă versiune beta a aplicației include îmbunătățiri în privința derulării, noi configurări pentru informațiile utilizatorului în Preferințe, compatibilitate cu cele mai populare scurtături de tastatură din Word, compatibilitate îmbunătățită cu VoiceOver și alte câteva îmbunătățiri în privința performanțelor și corecturi de erori. Printre noile funcționalități se numără dicționarele personalizate și excluderea dicționarelor, opțiunea de căutare online pentru modele de documente și opțiunea de înregistrare Macro.

În cazul Excel, actualizarea mai aduce pe lângă schimbările de ordin vizual și un nou Analysis Toolpack, o nouă funcționalitate numită „Solver”, compatibilitate îmbunătățită cu VoiceOver și corecturi de erori. În ceea ce privește PowerPoint, aplicația pentru prezentări a primit și ea compatibilitate îmbunătățită cu VoiceOver și corecturi de erori.

La final, aplicația Outlook beta din noua suită Office a primit o serie de îmbunătățiri, printre care se numără îmbunătățiri de rețea pentru conturile Exchange, corecturi de erori și o nouă funcționalitate numără „Purpose New Time”, care permite celor care participă la o întâlnire să sugereze o nouă oră pentru întâlnirea respectivă, iar organizatorilor să urmărească propunerile, să modifice ora stabilită și apoi să trimită actualizarea acestor participanți.

Aplicațiile din suita Microsoft Office 2016 pentru Mac urmează să fie lansate în versiuni finale în a doua jumătate a acestui an, însă până atunci versiunile beta ale lor pot fi testate de către toți utilizatorii Mac care au instalat OS X Yosemite.

- Reclamă -