Târgul Internațional de Telefoane de la Barcelona a debutat în cursul zilei de ieri cu o conferință extrem de importantă pentru cei care (încă) mai sunt interesați de terminalele Samsung. Gigantul sud-coreean a prezentat în cadrul unui eveniment media cele mai recente telefoane de top – Samsung Galaxy S6 și Samsung Galaxy S6 Edge – precum și un nou sistem de plăți pentru mobil denumit – cum altfel? – Samsung Pay.

Noile telefoane Samsung reprezintă un pas important înainte pentru gama de telefoane Galaxy a celor de la Samsung, având o construcție robustă din metal și sticlă, precum și un profil mai ușor și subțire, camere frontale și principale complet reconstruite, un hardware superior și nu numai. Dintre cele două terminale, cel mai interesant este Samsung Galaxy S6 Edge, deoarece este primul telefon al companiei sud-coreene care are un ecran curbat la ambele margini și protejat de un panou de sticlă Gorilla Glass 4 (mult mai rezistent decât cele care se găsesc pe modelele anterioare de Samsung Galaxy).

galaxy s6

Ambele dispozitive au camere principale cu rezoluția de 16 megapixeli și frontale cu rezoluția de 5 megapixeli, o diafragmă f/1,9, care îmbunătățește calitatea imaginilor în condiții de luminozitate scăzută, Auto HDR, stabilizare optică a imaginilor, balanță de alb IR și o funcționalitate de deschidere rapidă a camerei din orice aplicație. Și pentru că nu se puteau abține, în condițiile în care camera iPhone de pe ultimele generații a făcut poze mult mai bune decât cea a telefoanelor Samsung, în situații de luminozitate scăzută, sud-coreenii au inclus câteva imagini comparative pentru a demonstra că au reușit în sfârșit să o depășească pe Apple și camera din iPhone 6 Plus. Dacă este așa, rămâne să vedem atunci când vom testa cele două camere în paralel.11968-5446-Screen-Shot-2015-03-01-at-41204-PM-xl

Samsung Galaxy S6 și Samsung Galaxy S6 Edge au ecrane Super AMOLED Quad-HD (2560 x 1440) de 5,1 inchi și o densitate a pixelilor de 577 ppi. Hardware-ul a fost și el, în majoritatea zonelor, schimbat sau îmbunătățit semnificativ. Astfel, noile telefoane Samsung Galaxy au procesoare Exynos pe 8 nuclee (în toate modelele), 3GB de RAM, LTE de categoria a 6-ea, Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth LE și baterii de 2550 și, respectiv, 2600 mAh. Un aspect pozitiv al celor două terminale este că vin cu un spațiu de stocare de minim 32 GB, utilizatorii putând opta pentru maxim 128 GB de stocare. Pe lângă acest aspect pozitiv, un altul este legat de faptul că versiunea sistemului de operare preinstalată este Android 5.0 Lollipop.

Ceea ce îi va dezamăgii pe fanii seriei Galaxy este că noile terminale nu mai au un capac detașabil, ceea ce înseamnă că nu mai permit înlocuirea bateriei. De asemenea, ele nu au nici sloturi de card MicroSD, așa că utilizatorii trebuie să fie foarte atenți atunci când își aleg modelul. În plus, spre deosebire de Samsung Galaxy S5, S6 și S6 Edge nu sunt rezistente la apă.

https://www.youtube.com/watch?v=CnYtWWDor2s

Un plus important față de iPhone este acela că pe lângă faptul că acceptă alimentarea rapidă, noile terminale Samsung Galaxy permit alimentarea wireless. Ele sunt compatibile cu standardele WPC și PMA, permițând utilizatorilor să folosească încărcătoare Qi pentru a încărca terminalele fără a le mai cupla la cablul de alimentare USB.

Odată cu Galaxy S6 și Galaxy S6 Edge, Samsung a mai introdus un nou cititor de amprente, care nu mai solicită utilizatorilor să gliseze pe butonul principal al terminalelor. Acest senzor permite, ca și cel de pe iPhone, atingerea butonului pentru deblocarea ecranului și efectuarea de plăți. Și pentru că tot veni vorba despre plățile mobile, în contextul lansării de către Apple a serviciului Apple Pay, Samsung nu se putea lăsa mai prejos, așa că a lansat… Samsung Pay! Nu, nu este o glumă, chiar așa se numește sistemul de plăți pentru mobil al Samsung, care va fi oferit utilizatorilor de terminale Galaxy S6 din vară și care se va folosi de NFC și transmisia securizată magnetică pentru a permite efectuarea plăților la punctele NFC sau magnetice. Dar Samsung Pay nu este totul. Compania din Coreea de Sud a lansat odată cu noile terminale un serviciu de găsire și control de la distață al terminalelor numit Find my Mobile – pe iPhone există așa ceva din 2010 și se numește Find my iPhone.

Samsung Galaxy S6 și Samsung Galaxy S6 Edge vor fi disponibile începând cu data de 10 aprilie în câteva țări din lume. Culorile în care vor fi comercializate aceste terminale sunt White Pearl, Black Sapphire, și Gold Platinum + culoarea Blue Topaz care va fii disponibilă doar pentru Samsung Galaxy S6. Prețul de pornire al acestor terminale va fi de 700€, respectiv 850€ – mai mare decât prețul iPhone 6.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.