Opțiunea de partajare pe Twitter dispare din iOS 8.3 beta 4

- Publicitate -

iOS 8.3 beta 4 nu a fost dintre cele mai bogate actualizări beta primite de iOS 8.3 până în momentul de față, însă aduce câteva modificări interesante. Una dintre ele este legată de aplicația Twitter. Utilizatorii rețelei de microblogging care au instalat versiunea beta a iOS lansată săptămâna trecută au descoperit că aceasta nu mai include opțiunea de partajare prin Twitter.

IMG_2515Asta înseamnă că dacă vei găsi pe web sau într-o aplicație conținut pe care vrei să-l împărtășești cu urmăritorii de pe Twitter, nu vei mai putea să o faci prin intermediul meniului de partajare implicit din iOS. Fie că vorbim despre aplicații preinstalate, cum ar fi Safari, sau despre aplicații de la terți, opțiunea de partajare prin Twitter a dispărut complet din iOS 8.3 beta 4. Și când spun că a dispărut, nu mă refer la faptul că ea ar fi dezactivată, dar poate fi reactivată din meniul Activități – pur și simplu nu mai este nicio modalitate de a o adăuga pe lângă celelalte opțiuni de partajare.

Opțiunea de partajare pe Twitter, la fel ca și cea pentru Facebook, sunt incluse automat în meniul implicit din iOS pe orice dispozitiv iPhone sau iPad, chiar dacă rulează o versiune anterioară iOS 8. Acest lucru se datoriează faptului că Twitter este integrată în iOS încă de la lansarea iOS 5, iar Facebook încă de la lansarea iOS 6. Începând cu iOS 8 însă dezvoltatorii de aplicații pot să populeze meniul de partajare cu propriile opțiuni, așa că nu mai trebuie să aștepte după Apple să le integreze aplicațiile în iOS.

Dat fiind faptul că dezvoltatorii pot să creeze propriile opțiuni de partajare începând cu iOS 8, iar opțiunea pentru Twitter este deja învechită, se prea poate ca dezvoltatorii din cadrul companiei americane să fi luat decizia de a renunța la ceea ce oferă Apple și de a include în viitorul apropriat o opțiune nouă de partajare prin Twitter, mai complexă decât cea existentă până acum. În ultimul timp, Twitter a implementat numeroase funcționalități noi, cum ar fi cele care permit partajarea de GIF-uri, partajarea simultană a mai multor poze sau chiar partajarea de clipuri video. Ei bine, opțiunea de partajare din iOS nu știa de aceste funcționalități noi, permițând în continuare utilizatorilor să partajeze doar linkuri sau câte o imagine odată.IMG_2516

Deși nu este exclus ca Apple și Twitter să se fi înțeles să elimine opțiunea implicită de partajare din iOS, la fel de bine aceasta ar fi putut dispărea în condițiile în care se lucrează la un meniu mai complex. Ceea ce vreau să spun este că Twitter ar complica puțin lucrurile dacă ar include o opțiune proprie de partajare, mai ales în cazul utilizatorilor care nu vor instala iOS 8.3 prea curând (deoarece pe dispozitivele lor vor apărea două opțiuni de partajare prin Twitter). În plus, nu văd de ce compania ar elimina opțiunea integrată de Apple încă din iOS 5, în condițiile în care o poate actualiza oricând și lansa atunci când o versiune nouă a iOS este disponibilă.

Indiferent care ar fi situația de fapt, iOS 8.3 va include fără doar și poate o opțiune de partajare pe Twitter, fie că ea este cea integrată în iOS și care poate fi folosită chiar și fără aplicația oficială, fie că ar fi o opțiune nouă care depinde strict de instalarea aplicației respective.

- Publicitate -
Alex Popa
Alex Popahttps://itutorial.ro
Redactor-șef și fondatorul iTutorial.ro.

1 COMENTARIU

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole sugerate

iOS 9 beta 2 a fost lansat de către Apple pentru dezvoltatori

La puțin peste două săptămâni după ce a lansat iOS 9 beta 1 pentru dezvoltatorii de aplicații, compania...

Cum sa remediati problema butoanelor Home si Power atunci cand nu functioneaza pe iPhone si iPad – Tutorial

Doua dintre cele mai cunoscute probleme hardware ale iPhone si iPad sunt legate de functionarea butoanelor Home...

Articole similare

URMĂREȘTE-NE

20,785UrmăritoriÎmi place
10,899UrmăritoriUrmărește-ne
360UrmăritoriUrmărește-ne
113AbonațiAbonați-vă
Publicitate

Cele mai recente articole

iOS 17.4 și iPadOS 17.4 au fost lansate pentru iPhone și iPad cu noutăți importante în Uniunea Europeană

iOS 17.4 și iPadOS 17.4 au fost lansate marți seară de către Apple și sunt disponibile, așadar, pentru utilizatorii modelelor de iPhone și iPad...

Apple a lansat MacBook Air cu chipset M3

Apple a lansat astăzi o actualizare pentru gama MacBook Air (13 inch și 15 inch), care oferă chipset-uri M3, compatibilitate îmbunătățită pentru afișajele externe,...

iOS 17.4 va permite instalarea de aplicații din afara App Store pe iPhone și iPad, în UE

Urmare a faptului că pe data de 6 martie 2024 intră în vigoare actul legislativ privind piețele digitale (DMA - Digital Markets Act) pe...

Vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din lumea Apple?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi pe e-mail ultimele articole publicate pe iTutorial.ro!

*După ce ai completat adresa de e-mail și apăsat butonul „MĂ ABONEZ”, vei primi pe acea adresă de e-mail un mesaj în care va trebui să confirmi înscrierea la newsletter-ul nostru.