O nouă carte promite să ne prezinte povești „senzaționale” despre Steve Jobs

0
89

becomingstevejobs-250x410Despre Steve Jobs s-au scris multe cărți însă se pare că încă nu au fost dezvăluite toate lucrurile importante. Spre sfârșitul acestei săptămâni urmează să fie publicată o nouă carte despre viața cofondatorului Apple. Scrisă de Brent Schlender – un reporter care l-a intervievat pe Steve Jobs de câteva ori de-a lungul vieții sale, devenind astfel unul dintre apropriații acestuia -, și Rick Tetzeli, editor executiv la Fast Company, cartea Becoming Steve Jobs își propune să treacă peste miturile și stereotipurile din jurul vieții regretatului cofondator Apple, și să ne prezinte pe cel care întâi de toate a fost om.

Cartea ne prezintă metamorfoza lui Steve Jobs – de la tânărul arogant care a fost dat afară de la compania pe care a fondat-o și până la liderul vizionar care a ajutat compania Apple să renască din propria-i cenușă. Pentru a scrie această carte, cei doi scriitori i-au intervievat pe mulți dintre prietenii lui Steve Jobs, membrii familiei și pe cei aflați în cercul restrâns de încredere al acestuia, obținând astfel acces la povești care nu s-au mai spus despre Steve. Printre persoanele cunoscute care au contribuit cu povești la scrierea acestei cărți se numără actualul director general Apple, Tim Cook, designerul Jony Ive, directorul departamentului Software și Servicii Internet de la Apple, Eddy Cue, Ed Catmull, John Lasseter și Robert Iger. De asemenea, Schlender își prezintă experiențele trăite în timpul interviurilor cu Steve Jobs de-a lungul anilor.

Pentru a obține succesul și faima sa, Steve Jobs nu a trebuit doar să aleagă doar produsele potrivite, ci și să se transforme, devenind mai răbdător, cu o încredere mai mare în grupul restrâns de prieteni și descoperind importanța de a crește treptat compania și nu de a căuta să lansezi doar produse care „să schimbe jocul”.

John Gruber de la Daring Fireball a primit o copie a acestei cărți, numind-o „cartea despre Steve Jobs pe care lumea o merită”. Potrivit apropriatului companiei Apple, cartea relatează cu acuratețe anumite evenimente din viața lui Steve Jobs. El mai adaugă și faptul că unele dintre poveștile prezentate sunt „senzaționale”.

Iar dacă v-am făcut curioși, trebuie să știți că această carte va apărea în librării pe 24 martie, dar poate fi precomandată de pe iBooks pentru suma de 14,99 €. Momentan nu se știe dacă și când va apărea și o versiune în limba română a cărții.

- Reclamă -