Nintendo urmează să aducă Mario și alte jocuri similare pe iPhone și iPad

0
524

O veste grozavă pentru nostalgicii după jocurile create de către Nintendo pentru consolele cu același nume și Game Boy vine la acest început de săptămână chiar de la oficialii companiei din Tokyo. Marți, Nintendo a anunțat că a încheiat un parteneriat cu producătorul de jocuri pentru mobil din Japoniba, DeNA, pentru a dezvolta împreună jocuri pentru smartphone-uri, tablete și PC-uri. Asta înseamnă că noi versiuni ale unor titluri faimoase în întreaga lume, cum ar fi Mario, Pokemon sau Zelda vor ajunge în curând în variante oficiale pe dispozitivele iPhone, iPad și pe Mac.

Nintendo-Game-Boy-iPhone-4-Case

The Wall Street Journal informează că Nintendo are în plan achiziționarea a 10 procente din compania DeNA. Valoarea investiției companiei japoneze se va ridica astfel la 182 de milioane de dolari.

Nintendo a refuzat în mod constant să licențieze proprietatea sa intelectuală altor companii și să le permită să dezvolte jocuri pentru alte platforme, preferând să rămână concentrată doar pe consolele tradiționale produse de ei. Evident, în contextul în care piața jocurilor pe mobil a crescut și a ajuns la o valoare estimată de 25 de miliarde de dolari, iar competitori precum Sony au început să facă tot mai multe jocuri disponibile pe alte platforme, Nintendo nu putea să rămână fermă pe poziții și să vadă cum popularitatea consolelor și a jocurilor sale scade în mod constant.

Roadele colaborării dintre Nintendo și DeNA urmează să se vadă din toamnă, când cele două companii ar trebui să ne prezinte un serviciu pe bază de comunitate disponibil pe multi-platforme, inclusiv PC-uri, telefoane, tablete și chiar consolele de jocuri Nintendo mai actuale. Președintele companiei japoneze și-a arătat, în cadrul conferinței în care a și făcut acest anunț important, dorința ca acest serviciu să aducă Nintendo și jocurilor sale sute de milioane de noi utilizatori.

Așadar, dacă așteptai cu nerăbdare ca Mario, Pokemon sau alte jocuri Nintendo să fie dispoibile în variante oficiale și pe iPhone, iPad sau alte dispozitive mobile ori computere, atunci s-ar putea ca acest anunț să te fi surprins într-un mod plăcut.

- Reclamă -