iPad Pro urmează să aibe un ecran LCD oxid

0
67

ipad air 2 review #itutorial.ro (30)

Unul dintre cele mai așteptate produse ale Apple din acest an este fără doar și poate iPad-ul cu ecran de 12,9 inchi, denumit generic „iPad Pro”. În ultimul timp am aflat numeroase detalii în legătură cu acest produs, iar unul dintre cele mai recente zvonuri în ceea ce îl privește vine de la DigiTimes. Publicația asiatică susține că tableta Apple cu ecran de 12,9 inchi va folosi tehnologia LCD oxid și va intra în producția de serie în al treilea trimestru al anului curent. Citând surse care cunosc planurile companiei Apple, jurnaliștii susțin că Apple a ales panourile de oxid pentru tabletă după ce a cântărit bine performanțele și costurile diferitor altor tipuri de tehnologii, printre care se nai numără TFT LCD sau a-Si.

În plus, se pare că diferite companii, printre care se numără Sharp, LG Display și Samsung Display au trimis către Apple monstre de ecrane în încercarea de a obține toate comenzile pentru această importantă componentă a tabletei. Dintre aceștia, Sharp ar urma să fie principalul furnizor de ecrane pentru iPad Pro, având în vedere specializarea sa în producerea de ecrane LCD oxid. LG Display, însă, va fi furnizorul secundar. Cei doi producători se pregătesc să înceapă o producție de testare la sfârșitul primăverii, pentru ca în iulie și august să înceapă producția de serie a ecranelor.

Tehnologiile LCD oxid, cunoscute cel mai adesea sub denumirea „IGZO”, au fost utilizate de Apple pe tablete de la lansarea primului iPad Air, deoarece permiit implementarea unor ecrane mai subțiri și eficiente în ceea ce privește consumul de energie.

Ipoteza implementării unui ecran IGZO în iPad Pro a fost în trecut confirmată de un analist american – ale cărui informații despre produsele Apple nelansate au fost de multe ori veridice. Acesta susținea că tableta va fi echipată cu un panou din oxid pentru o rezoluție foarte înaltă, răspunsuri rapide și o saturație mare a culorilor. În plus, el considera că tipul acesta de ecran a provocat și amânarea repetată a tabletei.

Săptămâna aceasta am mai aflat despre iPad Pro că va intra în producție de serie abia în luna septembrie, cu toate că Apple și-ar fi dorit ca în acest trimestru tableta să fie lansată. În plus, ni s-a mai spus că tableta va fi echipată cu porturi USB 3.0 pentru conectarea de periferice.

- Reclamă -