Iată o comparație între autonomia bateriei și performanțele unor terminale iPhone în diferite versiuni ale iOS 8

- Publicitate -

Două dintre elementele cele mai grav afectate, de regulă, de actualizările majore aduse iOS sunt autonomia bateriei și performanțele. Mulți utilizatori ezită să facă actualizările tocmai de teama că performanțele sau autonomia bateriei vor fi afectate. iOS 8 am văzut că nu face o excepție de la regulă, reducând, în unele cazuri, considerabil performanțele și autonomia bateriei dispozitivelor iPhone și iPad.

Până acum însă Apple a lansat numeroase actualizări pentru iOS 8, și mai ales cele de după iOS 8.1 se laudă cu sporirea performanțelor dispozitivelor și nu numai. Are dreptate compania Apple? Se pare că da.

Pe YouTube au fost publicate numeroase comparative care arată diferențele dintre performanțelor terminalelor iPhone în diferite versiuni ale iOS 8, iar mai recent a apărut chiar și o comparație între autonomia bateriei unui iPhone 5 din patru versiuni diferite ale iOS 8.

Începând cu această comparație a autonomiei bateriei, trebuie precizat că utilizatorul a folosit terminale iPhone 5 de 16 GB și o funcționalitate relativ nouă a aplicației Geekbench pentru a măsura autonomia bateriei. Versiunile iOS testate de el sunt iOS 8.0.2, iOS 8.1.3 (cea mai recentă versiune publică), iOS 8.2 beta 5 și iOS 8.3 beta 2. Surprinzător sau nu, iOS 8.1.3 s-a descurcat cel mai bine, oferind o autonomie mai mare decât celelalte versiuni precedente sau ulterioare, în timp ce iOS 8.3 beta 2 a înregistrat cea mai mică autonomie a bateriei (chiar mai mică decât iOS 8.0.2). Desigur, diferențele s-ar putea să nici nu fie sesizate în utilizarea de zi cu zi. În plus, în cazul iOS 8.2 și iOS 8.3 vorbim doar despre niște actualizări beta, deci la care Apple încă mai lucrează și care în final vor oferi cel puțin aceleași performanțe și aceeași autonomie a bateriei precum iOS 8.1.3.

Legat de testele de performanță, un utilizator YouTube s-a gândit să compare performanțele înregistrate de dispozitive iPhone 4s și iPhone 5 pe iOS 8.1.3 și iOS 8.3 beta 2 (cea mai recentă versiune publică a iOS 8 vs. cea mai recentă actualizare pentru dezvoltatori a iOS 8). Deși la rularea unor animații și repornire, terminalele care rulează iOS 8.3 par puțin mai lente, deschiderea aplicațiilor și accesarea unor meniuri se face simțitor mai rapid pe cele care rulează iOS 8.3.

La final, trebuie precizat că atât performanțele, cât și autonomia bateriei vor fi, cel mai probabil, mult mai bune în cazul iOS 8.3 decât în cazul iOS 8.1.3. Aceste diferențe ar trebui să fie sesizate atât de aceia care au dispozitive mai vechi, precum iPhone 5 sau iPhone 4s, cât și de aceia care au cele mai performante terminale iOS – iPhone 6 Plus, iPhone 6 sau iPad Air 2.

- Publicitate -
Alex Popa
Alex Popahttps://itutorial.ro
Redactor-șef și fondatorul iTutorial.ro.

Sugestii de articole

iOS 16.1 beta 2 și iPadOS 16.1 beta 3 au fost lansate pentru iPhone și iPad

Apple a lansat marți seară iOS 16.1 beta 2 și iPadOS 16.1 beta 3 pentru dezvoltatorii de...

watchOS 9.1 beta 2 a fost lansat pentru Apple Watch

La o săptămână de când watchOS 9.1 beta 1 este disponibil, compania Apple a publicat marți seară watchOS...

tvOS 16.1 beta 2 a fost lansat pentru Apple TV HD și Apple TV 4K

Apple a lansat tvOS 16.1 beta 2 pentru dezvoltatorii de aplicații. Noua versiune de prelansare a sistemului...

macOS Ventura 13 beta 8 a fost lansat pentru dezvoltatori

macOS Ventura beta 8 a fost lansat pentru dezvoltatorii de aplicații înregistrați pe Apple Developers Center la...

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare

URMĂREȘTE-NE

20,785FaniÎmi place
10,542CititoriConectați-vă
364CititoriConectați-vă
82AbonațiAbonați-vă
Publicitate

Cele mai recente articole

macOS Ventura 13 beta 9 a fost lansat pentru dezvoltatori

macOS Ventura beta 9 a fost lansat pentru dezvoltatorii de aplicații înregistrați pe Apple Developers Center la o săptămână distanță de macOS 13 beta...

tvOS 16.1 beta 3 a fost lansat pentru Apple TV HD și Apple TV 4K

Apple a lansat tvOS 16.1 beta 3 pentru dezvoltatorii de aplicații. Noua versiune de prelansare a sistemului de operare pentru Apple TV sosește la...

watchOS 9.1 beta 3 a fost lansat pentru Apple Watch

La o săptămână de când watchOS 9.1 beta 2 este disponibil, compania Apple a publicat marți seară watchOS 9.1 beta 3 pentru dezvoltatorii de aplicații. Deși...

Vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din lumea Apple?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi pe e-mail ultimele articole publicate pe iTutorial.ro!

*După ce ai completat adresa de e-mail și apăsat butonul „MĂ ABONEZ”, vei primi pe acea adresă de e-mail un mesaj în care va trebui să confirmi înscrierea la newsletter-ul nostru.