Aplicația Mesaje pentru iPhone și iPad poate să ajungă la fel de aglomerată precum aplicația Mail, în cazul unora dintre noi. Și nu mă refer neapărat la numărul de mesaje primite în general, ci la numărul de mesaje necitite, care poate face din citirea tuturor o misiune imposibilă.

Ideea este că poate fiecare dintre noi a ajuns să aibă câteva zile mai aglomerate și să nu aibă timp de mesaje sau să fie plecat într-o zonă fără semnal pentru ceva timp, iar când terminalul iPhone sau iPad s-a reconectat la rețea, să primească un număr nesfârșit de mesaje (mai ales dacă suntem abonați la conversații iMessage), care fac insigna de pe pictograma aplicației respective să afișeze o cifră poate aproape la fel de mare precum cea de la aplicația Mail (citește mai multe despre cum poți dezactiva insignele de pe pictograma aplicației Mesaje).

Aceasta nu ar fi nicio problemă dacă toate mesajele ar fi importante și vrei să le citești mai devreme sau mai târziu, dar multe nu sunt. Astfel, după ce le citești pe toate de la persoanele care te interesează, constați că mai rămân multe mesaje necitite și nedorite, care te vor face să îți pierzi câteva minute bune din viață doar deschizându-le.

Deși i-au trebuit vreo 7 ani să o facă, din fericire în iOS 8 compania Apple a introdus o funcționalitate extrem de utilă în aplicația Mesaje mai ales pentru situațiile precum cele precizate mai sus. Ea îți permite să marchezi toate mesajele mesajele ca fiind citite instantaneu, fără să mai trebuiască să deschizi fiecare conversație în parte, să revii din nou la listă să deschizi următoarea conversație necitită și tot așa.

Notă: Înainte de a începe îți recomand să te uiți în toată lista de mesaje și să te asiguri că au rămas necitite doar spam-urile sau mesajele venite de la grupuri / persoane cu care nu vrei să vorbești și ale căror mesaje nu te interesează. În caz contrar, s-ar putea ca după ce le marchezi necitite să nu mai știi de ele.

Cum să marchezi instantaneu toate mesajele ca fiind citite în aplicația Mesaje de pe iPhone sau iPad

Cerințe

  • Un dispozitiv iPhone, iPad sau iPod touch
  • iOS 8.0 sau orice versiune ulterioară instalată
  • Mesaje necitite

Marchează ca fiind citite

  1. Deschide aplicația Mesaje de pe ecranul principal al dispozitivului iPhone, iPad sau iPod touch;ecran principal home screen iphone ios 8 #itutorial.ro
  2. În lista cu toate mesajele (dacă ești într-o conversație, revino la ea atingând butonul din partea stângă sus a ecranului), atinge butonul Editare din partea stângă sus a ecranului;IMG_2438
  3. Acum atinge butonul Citiți tot din partea stângă jos a ecranului.IMG_2439

După acționarea butonului menționat mai sus, toți indicatorii de mesaje necitite vor dispărea – inclusiv bulina albastră de pe conversație, numărul total de mesaje necitite din partea de sus a ecranului și insigna de pe pictograma aplicației Mesaje. Iar dacă aplicația Mesaje va mai ajunge vreodată la fel de ocupată ca și acum, atunci trebuie să știi că poți repeta oricând pașii de mai sus pe dispozitivul tău pentru a le face să nu te mai deranjeze.mesaje

 

Iar dacă o persoană agasantă a obținut numărul tău de telefon și îți aglomerează fără rost aplicația Mesaje, atunci cel mai simplu ar fi să o blochezi. Cum? Urmează tutorialul menționat mai jos:

 

Dacă aveți întrebări, neclarități sau doriți să propuneți un tutorial, lăsați un comentariu mai jos în această pagină sau un mesaj pe forum.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.