Apple Watch are 8GB de stocare, însă permite salvarea a doar 2GB de muzică și 75MB de poze

0
185

Apple a confirmat că toate cele trei colecții de Apple Watch vor avea 8GB de stocare internă, informează 9to5Mac. Spre deosebire de iPhone sau iPad însă, spațiul de stocare pe care utilizatorii îl vor putea ocupa cu fișiere cum ar fi poze sau melodii va fi unul mult, mult mai mic. Se pare că utilizatorii de Apple Watch vor putea stoca local pe ceas numai 2GB de melodii și până la 75 MB de poze, pentru a le putea asculta ori vizualiza chiar și atunci când un iPhone nu este asociat ceasului.

screen-shot-2015-03-10-at-14-17-21

În ceea ce privește melodiile, utilizatorii și-ar putea dori să le stocheze local pe ceas – chiar dacă pot să asculte orice melodie adăugată pe iPhone, atunci când acest dispozitiv este conectat – pentru a le avea în momentul în care aleargă și nu își pot lua iPhone-urile cu ei. Astfel, cei doi GB vor fi suficienți pentru aceia care au un iPod shuffle, dar nu și pentru ceilalți, deoarece acest spațiu este ocupat imediat, dacă adaugi între 200 și 500 de melodii, în funcție de calitatea lor. Iar dacă te întrebi cum vei putea adăuga melodiile pe ceas, atunci trebuie să știi că doar de pe un iPhone 5 sau mai recent cu iOS 8.2 sau o versiune ulterioară, folosind aplicația Apple Watch.

Problema mai mare este cu pozele, deoarece cei 75 de MB alocați pentru ele sunt poate infimi pentru cerințele celor mai mulți dintre noi. Cu toate acestea, Apple spune că sunt suficienți, deoarece nu vrea ca utilizatorii decât să își stocheze imaginile favorite, în timp ce pe celelalte să le vizualizeze de pe iPhone sau iPad direct, ori de pe Apple Watch, atunci când este asociat unui iPhone. Iar pentru a face ca un număr cât mai mare de imagini să încapă în ceas, Apple a implementat o funcție de redimensionare a pozelor la importare. Astfel, noi am putea stoca în jur de 100 de imagini în cei 75 MB.

Nu putem însă să nu observăm după un calcul simplu că rămân 6 GB liberi de stocare pentru Apple Watch. Ei bine, aceștia ar putea fi ocupați de sistemul de operare pentru ceas și aplicațiile interne, precum și de un spațiu lăsat pentru diverse date, cum ar fi configurările sau cache-urile aplicațiilor. De asemenea, din acești 6GB, câțiva ar putea fi eliberați de Apple atunci când va fi lansat SDK-ul pentru ceas, iar utilizatorii vor putea instala pe dispozitiv aplicații.

Așadar, Apple Watch nu va oferi suficientă stocare încât să poată trăi independent de un iPhone, însă îți va permite să porți pe mnâna ta cele mai importante melodii sau poze.

- Reclamă -