Apple lansează o serie de adaptoare pentru noul MacBook cu ecran de 12 inchi

0
330

Apple a lansat aseară MacBook cu ecran retina de 12 inchi, mult-așteptatul computer ultra-subțire și ultra-ușor fiind disponibil cu multiple inovații sub capotă. Una dintre deciziile surprinzătoare pe care Apple a fost nevoită să o ia pentru a reduce grosimea acestui laptop a fost de a elimina o bună parte dintre porturile disponibile pe actualele MacBook Air și MacBook Pro, noul computer având doar două porturi: unul USB Type-C și un jack de 3,5 mm pentru căști. Chiar dacă Apple mizează pe conectivitatea wireless și vrea ca utilizatorii să renunțe la cabluri, știe că acest lucru nu este încă posibil, așa că a lansat o serie de adaptoare care să permită utilizatorilor să conecteze la MacBook-uri toate cablurile dorite.

usb-c

După redeschiderea Apple Store Online de aseară, compania a publicat nu mai puțin de cinci accesorii destinate noului MacBook, acestea fiind disponibile deja pentru cumpărare în țările în care Apple are magazine. Cel mai mic dintre aceste adaptoare este un USB-C la USB, care costă 19$ și oferă utilizatorilor un port USB standard pentru alimentarea terminalelor cu iOS ori conectarea unor periferice, cum ar fi un flash drive.

Următorul adaptor este un USB-C VGA Multiport, care include 3 porturi: un port de monitor VGA, un port USB tradițional și un port USB Type-C pentru alimentare. Acesta poate fi folosit pentru a oglindi ecranul MacBook pe un ecran cu rezoluția de până la 1080p, precum și pentru a conecta diferite accesorii care nu au conectori USB-C. El acceptă și conectorul USB 3,1 Gen 1. Prețul acestui adaptor este de 79$.

Un alt adaptor este USB-C Digital AV Multiport, care costă tot 79$, ca și precedentul, include același număr de porturi, diferența constând în faptul că în loc de portul VGA, acesta are un port HDMI, care permite conectarea computerului la afișaje ce au astfel de conectori. La fel ca și precedentul, și acest adaptor este compatibil cu tehnologia USB 3.1 Gen 1.

Ultimele două accesorii lansate de către Apple au legătură cu alimentarea laptopului. Vorbim despre un adaptor de alimentare USB-C de 29W, care pare a fi soluția de mijloc dintre adaptorul de alimentare de 12W pentru iPad și cel de 40W folosit pentru MacBook Air. Prețul acestui adaptor este de 49$ și nu include un cablu de alimenatre, pentru că acesta este comercializat separat. Având lungimea de 2 metri, cablul de alimentare USB-C pentru MacBook are ambii conectori USB-C și costă 29$.

Aceste accesorii nu sunt încă disponibile în România.

- Reclamă -