Aplicația ascunsă Activitate și versiunea finală a aplicației Apple Watch din iOS 8.2 sunt prezentate în mai multe imagini

0
485

Lansat luni de către Apple, iOS 8.2 aduce utilizatorilor de iPhone o mulțume de corecturi de erori, îmbunătățiri în privința performanțelor, precum și, aparent, o nouă aplicație numită Apple Watch. Vorbim despre o aplicație pentru administrarea ceasului inteligent Apple care va fi lansat pe data de 24 aprilie și pe care am prezentat-o atât cât a fost posibil în cadrul acestui articol („atât cât a fost posibil pentru că evident nu am putut-o testa cu un Apple Watch conectat la iPhone).

Deși Apple ne vorbește doar de existența unei aplicații preinstalate noi pe terminalele iPhone 5 sau mai recente, compania nu ne vorbește și despre cea de-a doua aplicație numită Activitatecare la rândul ei există în iOS 8.2 și care apare într-o ilustrație de pe site-ul de prezentare al ceasului. Cu toate acestea, dezvoltatorul de aplicații pentru iOS Hamza Sood a reușit să descopere în fișierele de sistem ale iOS 8.2 această aplicație ascunsă, publicând o serie de capturi de ecran din ea pe contul său de Twitter. În plus, acesta a descoperit și ceea ce va afișa aplicația Apple Watch pentru iPhone în momentul în care la dispozitiv va fi asociat un ceas.

Începând cu aplicația Activitate din iOS 8.2, aceasta se pare că va apărea chiar și pe terminalele compatibile (iPhone 5 sau mai recente) în momentul în care un ceas va fi asociat lor. Așa cum ne sugerează și numele ei, aplicația oferă utilizatorilor o imagine detaliată a activității zilnice și a istoricului de exerciții fizice, preluând datele furnizate de la versiunea pentru ceas a aceleiași aplicații.

Aplicația are două file, Istoric fiind fila principală, deoarece ea îți permite să vezi pe calendar inelele care ilustrează activitatea depusă în diferite zile. Există trei inele colorate diferit – unul pentru mers, unul pentru alergat și unul pentru ridicatul de pe scaun, iar în funcție de cât de mult este colorat un astfel de inel, noi știm cât de mult din obiectivul zilnic am îndeplinit. Datele din această filă pot fi sortate după zi, lună și an. În plus față de fila Istoric, ceasul mai include o filă numită Realizări, care afișează o grilă de realizări posibile și pe câte dintre ele le-ai obținut atingându-ți sau depășindu-ți obiectivele.

În plus față de aplicația Activitate, 25 de capturi de ecran din aplicația Apple Watch ne dezvăluie funcționalitatea ei atunci când un ceas va fi asociat iPhone-ului pe care îl folosim. Aplicația va afișa în secțiunea Ceasul meu o pagină similară aplicației Configurări de pe iPhone. Aici utilizatorii vor putea să modifice multiple configurări ale ceasului, o parte dintre acestea fiindu-vă prezentate în cadrul acestui articol. În plus față de ce apărea acolo, aplicația ne va mai permite să efectuăm actualizările software pentru ceas, să selectăm mâna pe care îl folosim, să configurăm lista cu prieteni, să configurăm un cod de acces și multe altele. Toate capturile sunt disponibile mai jos:

Așadar, aceia dintre voi care își vor cumpăra un Apple Watch vor avea pe iPhone-uri o aplicație suplimentară, care le va permite sî își vadă activitatea fizică pe anumite perioade de timp, precum și o aplicație însoțitoare pentru ceas, care le va permite să ajusteze configurările dispozitivului și să descarce aplicații de pe App Store.

- Reclamă -