Apple ar fi inventat conectorul USB Type-C

0
177

macbook usb c

În cadrul evenimentului Apple de pe 9 martie, compania Apple a prezentat noul MacBook cu ecran Retina de 12 inchi, surprinzând pe toată lumea nu doar prin faptul că acest computer este foarte subțire și ușor, ci și prin faptul că el are nici mai mult și nici mai puțin de un port (dacă ignorăm jackul de 3,5mm pentru căști). Iar acest port este unul standardizat, USB Type-C, pe care Apple îl promovează că va avea o funcționalitate mai complexă deoarece va permite alimentarea laptopurilor, precum și conectarea unor periferice. Implementarea unui singur port într-un MacBook în sine este un lucru cel puțin interesant și devine chiar curios atunci când acest port este unul universal și aparent, nu propriu companiei Apple.

Ei bine, USB Type-C s-ar putea să fi fost creat de către Apple, iar acesta să fie adevăratul motiv pentru care compania americană a ales implementarea lui în noile MacBook-uri. John Gruber, un jurnalist care a prezentat în trecut numeroase informații corecte despre produsele Apple nelansate, a sugerat în cadrul celui mai recent episod din podcastul The Talk Show că Apple a inventat de fapt standardul USB Type-C.

Am auzit, nu pot spune de la cine – dar haideți să numim această persoană ”o păsărică informată” -, că USB-C este o invenție Apple… Și că politica în această situație este de a nu anunța inventatorul. Ei [n.r. Apple] nu vor veni în public să o spună, dar ei l-au făcut [n.r. conectorul USB Type-C]. Este o invenție Apple și ei vor ca ea să devină standard.

În cazul în care doriți să ascultați podcastul respectiv, atunci trebuie să știți că afirmația a fost făcută de Gruber undeva în jurul minutului 54. În plus, acesta a mai notat că există unele situații în care Apple își dorește ca utilizatorii să aibă un singur port și altele în care compania vrea ca ei să folosească porturi disponibile exclusiv pe dispozitivele sale. Ei bine, dispozitivele iPhone sau iPad ar putea face parte din a doua categorie, așa că USB Type-C nu va ajunge vreodată pe ele.

De asemenea, trebuie să știți că o altă persoană care a prezentat în trecut numeroase informații veridice cu privire la produse Apple nelansate a susținut că nu l-ar surprinde dacă gigantul din Cupertino a inventat USB Type-C și l-a oferit ca o soluție standardizată. Cu toate acestea, nu putem să excludem această ipoteză ca făcând parte dintr-o teorie a conspirației, chiar dacă este posibil ca ingineri ai Apple să fi lucrat la crearea noului conector.

 

- Reclamă -