Apple a actualizat de dimineață pagina Recomandări a App Store, anunțând în același timp noi aplicații grozave lansate în ultima săptămână, noi secțiuni tematice, precum și Aplicația săptămânii, pe care o oferă gratuit tuturor utilizatorilor de iPhone și iPad. Dacă în ultimele săptămâni această promoție nu a adus nimic altceva decât jocuri, promoția din următoarea săptămână aduce utilizatorilor iOS o grozavă aplicație utilitară. Dezvoltată de ucrainenii de la Readdle, Printer Pro, este aplicația gratuită a săptămânii oferită de Apple pe App Store.

Descărcată de câteva milioane de ori de utilizatori de iPhone, iPad și iPod touch, aplicația care nu a fost niciodată (cu o singură mică excepție) disponibilă gratuit pe App Store oferă utilizatorilor posibilitatea de a printa documente, fișiere atașate, pagini web, conțiunt din memoria temporară, poze, contacte și nu numai. Iar dacă vă întrebați la ce mai aveți nevoie de o aplicație terță în condițiile în care orice iPhone și iPad vine cu AirPrint integrat, ei bine Printer Pro nu doar că oferă mai multe opțiuni pentru imprimare, dar se adresează atât utilizatorilor care au imprimante Wi-Fi, cât și acelora care au imprimante tradiționale ce se conectează prin USB la un computer.Readdle-Printer-Pro-desktop-app-001

Acesta este, de fapt, unul dintre cele mai grozave elemente ale aplicației Readdle, deoarece ea nu condiționează, ca și Apple, achiziționarea unor imprimante Wi-Fi și compatibile cu AirPrint pentru a putea printa wireless de pe iPhone sau iPad. Iar dacă vă întrebați cum poți imprima wireless pe o imprimantă care nu știe de această tehnologie, atunci trebuie să știți că prin intermediul unui Mac sau PC. Readdle a creat o aplicație pentru Mac (compatibilă cu toate unitățile ce rulează OS X 10.6 sau o versiune mai recentă) și pentru Windows (compatibilă cu unitățile care rulează Windows XP sau orice versiune ulterioară) și pe care o vei putea descărca gratuit de aici pe computerul la care este conectată imprimanta USB.

Readdle-Printer-Pro-iPhone-screenshot-002După instalarea Printer Pro pe iPhone sau iPad, utilizatorii vor putea folosi funcționalitatea Deschideți în, care apare la accesarea unor fișiere, pentru a deschide documentul respectiv în această aplicație și a-l putea imprima. Iar dacă dispozitivul tău rulează iOS 8 sau orice versiune ulterioară, atunci nu va mai fi nevoie să deschizi în Printer Pro documentul, fișierul sau imaginea pentru a-l putea imprima, deoarece aplicația include o extensie în meniul de partajare care îți permite să printezi direct din aplicația în care ai deschis fișierul. În cazul paginilor web, aplicația Printer Pro mai cunoaște un truc interesant pentru aceia care nu vor să folosească extensia sau nu au dispozitive cu iOS 8. Mai precis, ea îți permite să schimbi în bara de adresă protocolul HTTP cu PHTTP, pentru a deschide pagina web direct în Printer Pro. De asemenea, aplicația include compatibilitate și cu Dropbox și Disc Google.

Cât despre opțiunile de printare oferite de aplicație, acestea sunt numeroase. Aplicația include previzualizarea imprimărilor, oferă posibilitatea de a alege să printezi doar paginile cuprinse într-un anume interval (de exemplu, paginile de la 3 la 7 dintr-un document mai lung), de a selecta dimensiunea hârtiei, de a imprima mai multe pagini pe foaie, de a selecta o printare verticală sau orizontală, și nu numai.

Formatele de document compatibile cu aplicația sunt PDF, Word, Excel, PowerPoint, Pages, Numbers, Keynote, TXT, HTML, JPG și arhiva web Safari. Dispozitivele cu iOS 8 vor putea printa, din aplicațiile care pot citi și alte formate de fișier și au integrat meniul de partajare al iOS, și acele tipuri de fișiere.

Așadar, Printer Pro este un utilitar grozav pe care merită să îl ai instalat pe iPhone sau iPad, deoarece cu siguranță se va ivi un moment în care să găsești pe terminalul iOS un fișier pe care să vrei să îl printezi și să nu poți din varii motive.

Printer Pro este disponibilă pe App Store sub forma unei aplicații universale pentru iPhone și iPad, dar compatibilă doar cu dispozitivele care rulează iOS 7.0 sau o versiune ulterioară. Dimensiunea aplicației este de 54,7 MB. Promoția este valabilă până pe 6 martie.

  • Printer Pro pentru iPhone și iPad – Gratuit (redus de la 6,99 €) – Descarcă acum

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.