Pebble este una dintre primele companii care a lansat un ceas despre care se putea spune că este inteligent și care în momentul de față simte o presiune tot mai mare după ce au apărut Apple Watch și Android Wear. Ca răspuns dat nu doar multiplelor companii care au lansat ceasuri cu Android Wear, ci și companiei Apple, Pebble a lansat astăzi pe Kickstarter ceasul numit „Pebble Time”. Acesta este primul ceas din istoria companiei californiene care are un ecran color și, față de modelele anterioare, are un design mai modern și ergonomic, și un profil mai subțire.

Ecranul ceasului Pebble Time, care ne aduce într-o oarecare măsură aminte de telefoanele cu ecrane color de la începutul anilor ’00, este unul de tip „e-paper” și are marele avantaj că nu consumă foarte multă energie. Ecranul ceasului contribuie într-o bună măsură la atingerea autonomiei bateriei de 7 zile a ceasului Pebble, potrivit companiei dezvoltatoare.

O altă caracteristică importantă a Pebble Time, pe lângă ecranul color, este funcționalitatea de control prin voce care permite utilizatorilor să trimită rărpunsuri audio sau să înregistreze notițe/gânduri în unele dintre puținele aplicații compatibile.

În ceea ce privește designul ceasului, Pebble Time are un profil ușor curbat care se va așeza foarte bine pe orice mână. Mai mult, profilul ceasului a fost redus cu 20 de procente în comparație cu primul model de Pebble. Rama ecranului are o calitate superioară întrucât nu mai este din plastic, ci din oțel inoxidabil. De asemenea, ecranul ceasului este mai rezistent decât până acum, deoarece este acoperit cu o sticlă Gorilla Glass rezistentă la zgârieturi. Brățara ceasului este din silicon și vine în culorile negru, alb și roșu, însă Pebble ne anunță că vom putea folosi orice curea de 22 mm împreună cu Pebble Time. O altă calitate a noului ceas Pebble este rezistența la contactul cu apa (cu toate că dezvoltatorii avertizează utilizatorii să nu-și scufunde ceasurile prea mult în apă).

Iar dacă vă întrebați de unde vine numele de „Time” (timp) al acestui ceas Pebble, atunci trebuie să știți că de la noua interfață utilizator. Pebble a reconstruit software-ul pentru ceasurile sale, organizând tot conținutul din aplicații într-o ordine cronologică. Ceasul conține butoane pentru trecut, prezent și viitor pe partea laterală dreaptă, permiând utilizatorilor să vadă sarcinile și evenimentele completate, ce trebuie să facă acum și ce mementouri au create pentru viitor. Pebble lucrează acum cu dezvoltatorii de aplicații pentru ca aceștia să includă conținutul în cronologiile ceasurilor Pebble Time.

Smartwatch-ul Pebble Time este comercializat momentan doar prin intermediul platformei Kickstarter la un preț de pornire de 159$. Obiectivul companiei a fost de a atinge 500.000$, însă această sumă a fost imediat depășită de cei pasionați de noul ceas. Când va fi pus oficial în vânzare, noul ceas Pebble va costa 199 $, cu 130 $ mai puțin decât cel mai ieftin Apple Watch.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.