Pe 24 februarie 1955 se năștea omul care avea să schimbe câteva decenii mai târziu lumea prin viziunea pe care a avut-o asupra lucrurilor și prin compania care a ajuns să devină cea mai valoroasă corporație din istorie. Deși astăzi se împlinesc 60 de ani de când s-a născut, sutele de milioane de oameni care folosesc cu plăcere produsele Apple nu mai au cui să îi ureze un călduros „La mulți ani, Steve!” Din fericire, însă, cu toții își pot aminti de realizările lui Steve Jobs și de felul în care acesta a reușit într-o anumită măsură să schimbe viețile fiecăruia dintre noi.

Abandonat încă din primii săi ani de viață, Steven Paul Jobs nu și-a abandonat în nicio clipă visul nebun de a schimba lumea. Astfel, el a fondat, alături de Steve Wozniak și Ronald Wayne, compania Apple în 1976, pornind de la 0. Computerul Apple 1, creat parțial în garajul părinților săi adoptivi, avea să se bucure de un succes suficient de mare încât să o determine pe Apple să lanseze Macintosh o decadă mai târziu. Acest computer a avut un real succes și a mutat atenția lumii către computere, însă, evoluția lui nu a fost cea dorită de Steve Jobs întrucât în anul 1985 el a fost dat afară de la Apple de noua conducere a companiei. Steve nu a abandonat nici atunci lupta de a-și urma visul, astfel că a fondat NeXT Computer în același an.

Această companie fondată de Steve a ajuns în anul 1997 să fie cumpărată de către Apple, atunci când echipa de conducere a Apple nu vedea soluția care ar putea-o salva de la faliment. Tot atunci Steve Jobs și-a recăpătat funcția de director general al Apple și a început reorganizarea companiei. Steve nu doar că a salvat Apple de la faliment, dar a și avut o contribuție importantă la lansarea unor produse despre care oricine a auzit: iPod, iPhone, iPad și Mac.

În vara anului 2011, Steve însă a luat decizia de a se retrage din funcția de director general al Apple, lăsându-l în locul său pe prietenul Tim Cook, care este și în prezent directorul companiei din Cupertino. Din păcate, după o lungă luptă cu o formă rară a cancerului pancreatic, Steve Jobs a decedat pe data de 5 octombrie a anului 2011 la reședința sa din Palo Alto, California – în aceeași zi în care Apple a prezentat iPhone 4s. Respectând și acum viziunea lui Steve Jobs, Apple a crescut enorm în anii de după trecerea în neființă a cofondatorului companiei, ajungând în ziua de astăzi să lanseze produse cumpărate de sute de milioane de oameni în fiecare an, precum și să obțină venituri și un profit record.

Astăzi mai multe persoane i-au adus un omagiu cofondatorului Apple, iar printre aceștia se numără și Tim Cook. Într-o postare pe Twitter, directorul general al Apple ne amintește de una dintre vorbele rostite de Steve Jobs în 2005 în fața absolvenților Universității Stanford: „Singura modalitate de a face lucruri grozave este să îți placă ceea ce faci”.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.