Deși înainte de prezentarea Apple Watch se zvonea că Apple va include o multitudine de senzori în ceas capabili să măsoare activitatea fizică a utilizatorilor, precum și unele funcții vitale, în realitate ceasul nu va putea face nimic mai mult – în acest sens – decât să îți ia pulsul. În ciuda acestui lucru, dezvoltatorii pot crea accesorii care să se conecteze la dispozitivul inteligent și să afișeze pe el informațiile preluate de la organismul utilizatorului care le poartă. Un exemplu este aplicația dezvoltată de producătorul de dispozitive medicale DexCom, ce a prezentat în cursul weekendului o aplicație pentru ceas care va afișa glucoza și alte date legate de zahărul din sângele utilizatorului direct pe ceasul Apple.

Compania a cărei experiență stă în dezvoltarea de sisteme care urmăresc în continuu glucoza pentru monitorizarea stării de sănătate a diabeticilor își dorește ca aplicația la care a început să lucreze să fie lansată în aprilie, atunci când și Apple Watch va fi pus în vânzare. Produsul lor va sincroniza datele înregistrate de actualele accesorii DexCom, care folosesc un senzor ce trebuie montat sub pielea capilară, pentru a măsura și raporta nivelul glucozei din sânge la fiecare cinci minute.

The Wall Street Journal scrie că, deși lansarea multor aplicații legate de sănătate a fost blocată de Administrația alimentelor și medicamentelor din SUA, DexCom și un grup de dezvoltatori, care au realizat o altă aplicație pentru diabetici, NightScout, i-au convins pe cei din comisie să schimbe modul în care sunt testate aplicațiile pentru sănătate astfel încât să nu mai treacă prin acele teste riguroase care durează foarte mult. Chiar dacă senzorii DexCom ce trebuie injectați sub pielea utilizatorilor vor rămâne în clasa produselor medicale care trebuiesc examinate foarte riguros, software-ul care afișează datele pe Apple Watch și iPhone nu va mai fi la fel de atent verificat, întrucât aplicația nu reprezintă un risc așa de mare pentru utilizator cum reprezintă senzorul de monitorizare.

Așadar, pe viitor am putea să ne așteptăm să apară mult mai multe aplicații pentru sănătate pe App Store, mai ales după ce iOS 8 include platformele necesare îmbunătățirii modului în care ele funcționează și pot combina între ele datele utilizatorilor. Cât despre aplicația DexCom, ea va fi probabil un instrument de care mulți diabetici nu se vor putea lipsi.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.