Directorul general al Apple a vorbit la summitul de securitate cibernetică de la Casa Albă

0
90

Aseară a avut loc summitul de securitate cibernetică și protejare a consumatorilor, găzduit de Casa Albă. La acest summit a fost invitat și directorul general al Apple, Tim Cook, care a avut un discurs interesant în legătură cu angajamentul companiei de a proteja intimitatea și securitatea consumatorilor săi.

El a dorit să evidențieze faptul că Apple face bani doar din vânzarea de produse și servicii, și nu din vânzarea de date personale stocate pe dispozitivele utilizatorilor. Mai mult, el a dorit să arate că Apple lucrează din greu la sisteme de securitate care să protejeze utilizatorii și să îi încurce pe infractorii cibernetici:

[pull_quote_center]Încrederea consumatorilor noștri înseamnă totul pentru noi. Am petercut decade pentru a câștiga această încredere. Intimitatea și securitatea sunt implementate în fiecare dintre produsele și serviciile noastre. (…) Noi am stabilit cele mai înalte standarde din industrie.[/pull_quote_center]

Tim Cook s-a referit și la sistemele de securitate din produsele Apple și mai ales la criptarea hardware și software. De asemenea, el s-a referit la monitorizarea securității produselor, care este 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână.

Apple Pay, serviciul de plăți al companiei Apple, a fost un alt subiect discutat de către directorul general al Apple. Acest serviciu pentru iPhone și Apple Watch a fost descris de către Cook ca fiind mult mai sigur decât cardurile din plastic cu benzi magnetice, pe care majoritatea le folosesc încă. De asemenea, el a ținut să precizeze din nou că Apple nu stochează datele din Apple Pay și a prezentat un parteneriat cu guvernul federal pentru a include serviciul de plăți din septembrie pentru plățile către guvern. Tototdată, cardurile federale emise veteranilor și Asistența socială vor fi compatibile cu Apple Pay.

Tim Cook a sugerat și că pe viitor Apple va lansa un sistem care să permită stocarea pe iPhone a tuturor actelor oficiale ale consumatorilor, inclusiv a buletinelor sau permiselor de conducere, astfel încât portofelul să nu mai fie deloc necesar.

Întregul discurs al directorului general Apple poate fi urmărit mai sus (începe aproximativ la 2:23:00).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.