O instanță federală din orașul Tyler al statului american Texas a obligat compania Apple să plătească despăgubiri de 523,9 milioane de dolari, după ce compania Smartflash a demonstrat și convins jurații că i-au fost folosite fără un acord o serie de brevete de invenție. Instanța a găsit că unele dintre aplicațiile iTunes încalcă patentele companiei texane din domeniul stocării datelor, administrării drepturilor digitale și a accesului la sistemele de plăți.

În apărarea sa, compania Apple susține că Smartflash nu face nimic altceva decât să exploateze sistemul de brevete, motiv pentru care va ataca, cu recurs decizia instenței din Texas. Un purtător de cuvânt al Apple a declarat la finalul procesului că Smartflash nu face produse, nu are angajați, nu creează locuri de muncă, deci nu este prezentă în vreun fel pe piața din SUA și că încearcă să obțintă drepturi de inventator pentru tehnologii inventate de compania din Cupertino. În plus, acesta a mai adpugat:

„Refuzăm să plătim această companie pentru idei care au venit angajaților noștri după ani de inovație, dar din păcate nu avem nicio altă posibilitate decât să atacăm cu recurs decizia primei instanțe.”

Smartflash a cerut în instanță ca Apple să îi plătească despăgubiri în valoare totală de 852 milioane de dolari pentru încălcarea celor trei patente. Ea susținea că această sumă reprezintă un procent din vânzările de produse Apple care au acces la iTunes: iPhone, iPad și Mac. La rândul ei, Apple considera că 4,5 milioane de dolari sunt o sumă corectă întrucât invențile sale nu încalcă deloc patentele pe care le consideră invalide.

Companiile Game Circus și Kingsisle Entertainment au fost la rândul lor inculpate în acest dosar, dar ulterior au fost excluse din proces.

Smartflash încearcă să obțină despăgubiri similare și din alte procese cu alți giganți din industria tehnologică, Samsung Electronics, Google sau Amazon fiind doar câteva dintre numele mari.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.